Nieuwste recepten

Pangasius met tomaten en tijm

Pangasius met tomaten en tijm

Geplaatst op

Een lekkere bewuste maaltijd voor een doordeweekse avond. Ik hou mij steeds voor om wat vaker vis te eten. Denk aan een bordje viscurry, zalm uit de oven of iets dergelijks. Hoe dol ik er ook op ben, het komt er niet altijd van. Geen goede voornemens hoor haha, daar doe ik niet aan. Maar wel gewoon lekker genieten van …

Lees meer

Cake: basisrecept

Cake: basisrecept

Geplaatst op

Ik krijg best wel vaak de vraag hoe je een standaard-cake maakt. Meestal is mijn antwoord: “Ja, gewoon zo en dan een beetje dit..?!” Er zijn vast mensen die dit antwoord van mij herkennen.

Toch vond ik dat het wel eens tijd werd om mijn basisrecept voor een normale cake eens uit te werken. Dan kan ik …

Lees meer

Ricottawafels

Ricottawafels

Geplaatst op

Weer even bijkomen van alle oliebollen, appelbeignets en alle andere zoetigheden die je met de feestdagen of misschien wel als ontbijt weg peuzelt.. Beetje balansen noemen we dat dan in januari, toch? Het kenmerkende fenomeen (haha!).

Om maar in dat thema te gaan zijn deze ricotta-wafels een mooie optie. Lekker luchtig …

Lees meer

Tuna Melt Tortillas

Tuna Melt Tortillas

Geplaatst op

Een variatie op de Tuna Melt Tosti! Tonijn en gesmolten kaas, een gouden combinatie! Beetje machtig, maar ach…

Voor 2-3 personen.

  • 2 blikjes tonijn in olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • Paar eetlepels geraspte kaas
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 fijngesneden (rode) paprika
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 50 gram (groene) …

Lees meer

Scones met framboos en chocolade

Scones met framboos en chocolade

Geplaatst op

De laatste zondag van 2017 en dan ook nog je ontbijt (of brunch) een extra boost geven? Maak dan deze scones!

VOOR 8 kleine scones.

  • 40 gram boter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram suiker
  • Snufje zout
  • 110 ml (amandel)melk
  • 40 gram (diepvries)frambozen
  • 40 gram stukjes pure chocolade
  • Extra melk voor bestrijken

Doe het …

Lees meer

Wentelteefjes van kerstbrood

Wentelteefjes van kerstbrood

Geplaatst op

Kerstbrood over? Of net zoals ik te veel gebakken? Ik heb een deel al in de vriezer gedaan. Maar ik wil nog een plekje overhouden voor de kalkoen, die gegarandeerd overblijft vanavond. Dus wat is dan een lekkere en feestelijke oplossing: wentelteefjes maken van het kerstbrood?

Wat heb je nodig:

  • Plakken kerstbrood
  • 200 …

Lees meer

Vanille Yoghurt Panna Cotta met frambozentopping

Vanille Yoghurt Panna Cotta met frambozentopping

Geplaatst op

Nog niet eruit wat je met de kerst serveert als dessert? Ik zit vooral over de hoofdgerechten nog te malen, maar dat terzijde. Ik zag deze panna cotta langskomen, in een soortgelijke versie, bij Masterchef! Dit leek mij leuk, lekker(natuurlijk!) en ziet er door de frambozen topping ook echt geweldig uit! Zo …

Lees meer

Risotto met bietjes en geitenkaas

Risotto met bietjes en geitenkaas

Geplaatst op

Nog niet over uit wat je met de komende feestdagen gaat serveren? Het is ook ontzettend lastig, want er is zoveel keus!

Ik ga dit jaar voor eendenborst en voor een kalkoen uit de oven. Het toetje ben ik nog over aan het brainstormen overigens.. Deze risotto is misschien een mooie vegetarische optie? Lekker vol van …

Lees meer

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Geplaatst op

Zo lekker! Dit vind ik een soep die iets luxer smaakt. Lekker vol van smaak en vooral lekker romig. En dat alleen maar door een beetje bloemkool en aardappel. Misschien een leuke suggestie als voorgerecht of als skinny lunch?

Nodig voor vier kommen vol:

  • 1 grote bloemkool (800 gram)
  • 1,5 liter (kokend) water
  • 2 …

Lees meer

Witte Chocolade Cranberry Cookies

Witte Chocolade Cranberry Cookies

Geplaatst op

Bij de feestdagen denk ik aan kruidig eten, smaakvol eten en prominente smaken. Wat je sowieso altijd terug ziet komen zijn de cranberry’s, je weet wel die smakelijke rode besjes waar je ook lekker compote van kan maken.

In deze cookies zitten ze dus ook. Heerlijk voor tijdens deze winterse dagen, want ja… …

Lees meer