Nieuwste recepten

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Geplaatst op

Yum! Als je een goede fles rode wijn open-popt…en je dan bedenkt dat je eigenlijk nog niet zo goed tegen alcohol kan. Tsja, manlief drinkt (vrijwel) nooit, ja echt! Dus wat doe je dan? Ik heb wel eens eerder rode wijn ingevroren om weer te gebruiken in een pastasaus bijvoorbeeld. Dit kan prima, maar wat nog …

Lees meer

Aardappelschijfjes

Aardappelschijfjes

Geplaatst op

Een klassiek bijgerecht die je zo spannend kan maken als je zelf wil. Denk aan tijm. Of juist rozemarijn. Of toch citroenschil en marjolein? En voor een spicy touch ga je voor cayennepeper, knoflook en bijvoorbeeld geraspte kaas. Kortom genoeg te variëren!

Nodig voor 4 porties

  • 8 grote aardappelen (ik gebruikte iets …

Lees meer

Panna Cotta met pompoen

Panna Cotta met pompoen

Geplaatst op

Voor 2 toetjes:

  • 50 gram pompoenpuree
  • 125 ml karnemelk
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1.5 blaadje gelatine
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract.
  • mespuntje zout

Week de gelatine in koud water.

Verwarm de karnemelk, de room, de pompoenpuree, de suiker, de specerijen en het …

Lees meer

Pompoen-preisoep

Pompoen-preisoep

Geplaatst op

Weer tijd voor een lekker pannetje soep. Deze pompoen-preisoep is een stevige soep, door de kikkererwten ook die erin zitten.

Je kan sowieso met pompoen al volop variëren. Maar ook met een kopje soep kun je veel kanten op. Toch gewoon voor een ‘standaard’ versie gaan mag natuurlijk ook.

Voor vier kommen …

Lees meer

Speculaasslof met pistache-amandelspijs en amarenakersen

Speculaasslof met pistache-amandelspijs en amarenakersen

Geplaatst op

De feestmaand gaat weer van start! Deze taart maakte ik het voor decembernummer van de Arts en Auto, het tijdschrift waar af en toe ene receptje in verschijnt van mij.

Het is net alsof je geniet van heerlijke gevulde speculaas maar dan mét een beetje extra. Lees je mee?!

Sloffendeeg:

  • 175 gram bloem
  • 150 gram roomboter …

Lees meer

Pistache-amandelspijs

Pistache-amandelspijs

Geplaatst op

Hier komt binnenkort een heel lekker receptje mee online!

Een variatie op de klassieke amandelspijs

Je hebt voor een bakje vol nodig:

  • 80 gram amandelmeel (of gemalen amandelen)
  • 80 gram rietsuiker
  • 2 eetlepels pistachepasta
  • 1-2 theelepels water

De pistachepasta kocht ik ooit een keer tijdens een vakantie in Italië. …

Lees meer

Pepernoten-chocoladecake

Pepernoten-chocoladecake

Geplaatst op

Vorige week deed ik mee aan een pepernoten-test. Op zoek naar de lekkerste pepernoot van Groningen. Dit deed ik onder andere samen met Saskia van De Smaak van Stad Ontzettend leuk! Tijdens het proeven en ‘jureren’ benoemde we enkele dingen die je kan doen met overgebleven pepernoten.

Je kan er dus een …

Lees meer

Broodje pittige kip en aardappel

Broodje pittige kip en aardappel

Geplaatst op

Vandaag is het 25 november en dat betekent onafhankelijkheidsdag in mijn geboorteland Suriname! Als ik aan Suriname denk heb ik veel associaties, maar 1 daarvan is lekker eten! Goh, hoe kan het ook anders?

Heerlijke gevulde broodjes met bakkeljauw of met pom. Of juist pittige kip dus! Je kan tig varianten bedenken. …

Lees meer

Speculaaskruiden

Speculaaskruiden

Geplaatst op

Een bucketlist-dingetje. Ik maakte mijn eigen speculaaskruiden.

Je kan deze tegenwoordig overal wel vinden. Iedere winkel heeft weer zo zijn eigen samenstelling. Google en je vindt tig recepten. Ik wilde eigenlijk nog heel graag van alles bakken afgelopen weekend en miste de speculaaskruiden in mijn kruidenkastje. Dus …

Lees meer

Pepernoten

Pepernoten

Geplaatst op

Het is een beetje vroeg, maar geloof mij. De meeste foodie’s hebben ze alweer gemaakt, de pepernoot! Eerlijk is eerlijk, naar de plaatselijke supermarkt lopen (of rennen) is veel sneller. Maar dit is wel ontzettend leuk.

Voor de liefhebbers, ze zijn ‘vegan-proof’

Voor een goede bak heb je het volgende …

Lees meer