Nieuwste recepten
Plaattaart met pompoen, tijm en ricotta
Geplaatst op
In de periode dat pompoen favo-groente nummer 1 is, gaan we helemaal mee los. Deze plaattaart is lekker snel klaar en ideaal voor een iets meer uitgebreide lunch. Lees je mee?
Nodig voor 2 goede porties:
- Drie vellen bladerdeeg
- 125 gram ricotta
- 60 gram pompoenpuree
- Twee takjes tijm
- Snufje zout
- Zwarte peper naar wens …
Zuurkoolstamppot met kerrie en gebakken uitjes
Geplaatst op
Een makkelijke maaltijd voor de doordeweekse avond!
Voor vier porties
- 1 zakje zuurkool (naturel)
- Twee rode uitjes
- Teentje knoflook
- 8-10 grote (kruimige) aardappelen
- 2 eetlepels kerrie
- 2 theelepels sambal
- Zout naar wens
- Likje (room)boter
- Snuf nootmuskaat
- 1-2 eetlepels olijfolie
Schil de aardappelen, snij in stukken en …
Chocoladeslof met salted caramel chocolademousse
Geplaatst op
Goed, het was even alleen al brainstormen over de titel voor dit recept. +2kg na het eten van 1 stukje (en ssst, snoepen ervan haha). Maar wat is dit taartje lekker! Had je het recept voor de [chocolademousse met salted caramel] al online gezien? Die is zo al heerlijk, maar ál helemaal in een taartje zoals deze! …
Yoghurt-pannenkoekjes
Geplaatst op
Een smakelijk ontbijtje of lunch. Even weer wat anders dan anders!
Lekker met plakjes banaan e/o voor een zoetje honing of maple-syrup. Voor 6 pannenkoekjes heb je nodig:
- 175 gram yoghurt
- 1 ei
- 60 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Klop de yoghurt in een kom met een garde tot het glad en romig is. Voeg het ei toe en …
Chocolademousse met salted caramel
Geplaatst op
Wat een feest! Chocolademousse met gezouten karamel! Deze mousse ontstond op een bizarre Chantal-logica.
Het is zo, ik wilde een taart maken. Maar toen ik nadacht en op Internet keek voor allemaal lekkere recepten waren alle taartjes gevuld met ingredienten die ik niet in huis had. En laat ik nu net, al is de …
Havermout met peer en pure chocolade
Geplaatst op
Even een kijkje op ‘mijn’ ontbijttafel. Meestal is het niet meer dan een boterham met (pinda)kaas of zuivelspread.. Maar als ik in de ochtend iets meer tijd heb mag ik graag een bordje havermout klaar.
Deze variant is heerlijk en lekker vullend. En zeker met die koude dagen een goede start van de dag.
Voor …
Lange Vingers met muisjes
Geplaatst op
Nee, geen verrassing. Geen nieuwe baby! Maar vandaag is onze kleine meid 9 maanden jong (oud!) Een echte wereldontdekker. Ze kruipt, klautert en alles wat maar tussen de 40-70 cm hoog is onveilig want ze gaat staan! Het gaat allemaal veel te snel!
Deze blauwe vingers maakte ik voor de babyshower van een collega die …
Calzone gevuld met pompoen en ricotta
Geplaatst op
Oehlala, ik zag deze mini-calzones tijdens een programma van Donna Hay! Een van mijn favo-foodies met de mooiste boeken!
Ik gaf er natuurlijk een beetje mijn eigen draai aan door ricotta, tijm en serranoham toe te voegen! Maar wat een feestje, je bent even bezig met het pizzadeeg, maar dat is een kwestie van kneden en …
Chai Latte
Geplaatst op
Het is weer hét weer voor warme chocolademelk, kopjes (liters!) thee en misschien wel een hartverwarmend alcoholisch drankje!
Ik vind een kopje Chai-thee prima in de bovenstaande categorie vallen. Tijd om deze eens zelf te maken. Mijn versie is ook nog vegan voor de liefhebber.
Voor 1 kopje
- 1 Kopje amandelmelk
- 1 …
Kipnuggets met jasje van kokos
Geplaatst op
Heerlijke combinatie: een beetje een knapperig laagje van de schnitzel met se subtiele smaak van kokos. Maak het als avondeten klaar bij wat groenten en rijst bijvoorbeeld of maak ze kleiner en je hebt een leuke snack voor op tafel.
- 300 gram kipfilet (of haasjes)
- 1 bakje met paar eetlepels bloem
- 1 bakje met een …