Nieuwste recepten

Pasta van semolina

Pasta van semolina

Geplaatst op

Eerder plaatste ik al eens een basisrecept voor pasta online!

Dit onderstaande recept is minstens zo lekker. Door de semoline en extra eidooier wordt de pasta extra rijk van smaak. Heerlijk voor de tagliatelle maar ook voor de ravioli die ik ermee maakte!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 150 gram ‘00’ meel …

Lees meer

Bruine bonen met rijst

Bruine bonen met rijst

Geplaatst op

​ Zoals stamppot graag gegeten wordt in NL, zo eten wij thuis in ieder geval graag BB+R. Vroeger was dit hetgeen wat ik absoluut niet lustte. Waarom? Geen idee, maar zo heeft ieder kind wel iets. En het kan erger… Nu ben ik dol op een bordje bruine bonen, heerlijk met zuurgoed (atjar) en piccalilly!

Voor 4 …

Lees meer

Frambozen-limoencake

Frambozen-limoencake

Geplaatst op

Een heerlijke, frisse cake met subtiele smaken van framboos en limoen!

Voor 10-12 stukjes (bakvorm 23 cm)

  • 125 gram (verse of diepvries) frambozen
  • Rasp van drie limoentjes
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram kristalsuiker
  • 200 gram zachte roomboter
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 theelepeltje vanille-extract

Verwarm de …

Lees meer

Boterkoek met sinaasappel en gember

Boterkoek met sinaasappel en gember

Geplaatst op

Ik ben jarig! En omdat ik jarig ben vandaag maar eens een x op de woensdag een bak-receptje (ipv meestal op de zondag). Deze boterkoek maakte ik al eens in de variant met kaneel en kardemom (zooo lekker!) maar met sinaasappel en gember, ook echt een feestje!

Voor 40-50 stukjes (bakvorm 20x20 cm) heb je nodig

  • 375 gr …

Lees meer

Sinaasappel-tulband

Sinaasappel-tulband

Geplaatst op

​ Na een periode van ruim 1,5 jaar sluit ik mijn niet-academische deel van mijn opleiding tot anesthesioloog af. Binnen mijn opleiding (zie het als werkend leren, ik ga niet naar school oid) doe je een groot deel in een academisch ziekenhuis en 20-25% perifeer. Een onwijs leuke tijd heb ik gehad. Dat terzijde …

Lees meer

Zalm in bladerdeegjasje

Zalm in bladerdeegjasje

Geplaatst op

Een gevalletje goed uitgepakt (letterlijk met de zalm verstopt, flauw!)

Zo klaar en staat lekker ‘fancy’ op tafel!

Voor twee personen heb je nodig:

  • Twee zalmmoten
  • 4 champignons
  • 1 tomaat
  • 2 bosuitjes
  • 2 velletjes bladerdeeg
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels semolina (griesmeel)
  • Losgeklopt ei

Verwarm de …

Lees meer

Lasagne van Jamie Oliver

Lasagne van Jamie Oliver

Geplaatst op

Zoals bekend, kook ik vrijwel altijd hier. Toch verraste Jeroen mij (alweer een tijd terug) met deze overheerlijke lasagne. Uiteraard exact volgens recept en soms is dat ook gewoon met meeste veilige. Deze lasagne is werkelijk heerlijk. Ook maken? Lees mee!

Je hebt voor 3-4 porties het volgende nodig:

• 1 tl gemalen …

Lees meer

Feta-rozemarijnbrood

Feta-rozemarijnbrood

Geplaatst op

Dit brood is een gevalletje: de koelkast moest leeg en er lag onder andere nog een stuk feta.. Ken je dat? Nouja, mijn brein werkt dus zo. Dan maar mee bakken ;-)!

  • 100 gram feta
  • 275 gram bloem
  • 1 zakje gist (7gram)
  • 150 ml lauwwarm water
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel knoflookpoeder en gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel …

Lees meer

Salade met kip, macadamianoten en feta

Salade met kip, macadamianoten en feta

Geplaatst op

In het heerlijke België, waar wij onze vakantie dit jaar doorbrachten, kun je volop genieten van Vlaamse friet, zoetigheden uit de frituur of met bladerdeeg of wat dan ook! Hoe heerlijk dit ook is, er moet een beetje pas op de plaats gehouden. Balans is the key, of zo iets ;)! Deze salade is lekker vullend en …

Lees meer

Boterkoek met kaneel en kardemom

Boterkoek met kaneel en kardemom

Geplaatst op

Dit recept stond al een tijdje op mijn zogenoemde to-bake lijstje. Zo een keer tijdens het autorijden bedacht, je moet otch wat. Ik heb het recept van de boterkeek geleend van Rutger’s Bakboek. Met wat eigen aanpassingen krijg je een zijdenzachte boterkoek als resultaat, die bij iedere hap smelt op de tong. …

Lees meer