Nieuwste recepten

Pasta-ovenschotel met artisjok, kip en olijven

Pasta-ovenschotel met artisjok, kip en olijven

Geplaatst op

Voor vier goede porties van deze heerlijke ovenschotel heb je het volgende nodig.

  • 100-150 gram penne
  • 50 gram zwarte olijven
  • Twee kipfilets (in blokjes)
  • 1 blik artisjokken-harten (uitgelekt)
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas of pecorino
  • Olie
  • Zout en peper naar wens

Kook de pasta al …

Lees meer

Cheesecake met limoen en basilicum

Cheesecake met limoen en basilicum

Geplaatst op

De afgelopen 2 maanden heb ik gereisd van Groningen naar Zwolle voor mijn werk. Vanwege de verhuizing moest dit eventjes ter overbrugging tot ik weer hier aan de slag zou gaan. Helemaal prima, een uurtje doorknallen, radio hard en even tijd voor jezelf in een huishouden met een kleintje (haha!). Tijdens het rijden gaat …

Lees meer

Groentensoep met ballen

Groentensoep met ballen

Geplaatst op

​ Wat is nu lekkerder dan een pannetje soep? Nouja, stiekem zoveel natuurlijk. Maar deze soep zit letterlijk vol met ballen :) het is een stevige soep bomvol groenten en lekker kruidig van smaak!

De gehaktballen zijn geen directe pre, dus als je hem vegetarisch wil dan laat je de ballen lekker weg.

En tussen ons, …

Lees meer

Yoghurt-knoflooksaus

Yoghurt-knoflooksaus

Geplaatst op

Ideaal voor bij de BBQ of je broodje shoarma!

Een romige saus, waar je nog best een lepeltje meer van mag opscheppen.

Nodig voor 1 bakje vol

  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1 uitgeperste knoflookteen
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 2 theelepels mayonaise
  • zout naar wens.

Meng dit alles…

En je …

Lees meer

Tiramisu met sereh en geroosterde kokos

Tiramisu met sereh en geroosterde kokos

Geplaatst op

Een tijdje geleden mocht ik dineren bij Ron Gastrobar Indonesia! Heerlijk gedinerd en genoten van een rijsttafel!

Met een buik vol waagden wij ons toch nog aan een toetje. Mijn lieve vriendin genoot van een spekkoek creme brulee en ik? Ik had een tiramisu met sereh erin en kokos. Hoe deze precies gemaakt was?! Geen …

Lees meer

Pitabroodjes gevuld met gekruid gehakt

Pitabroodjes gevuld met gekruid gehakt

Geplaatst op

​ Pita, pita, pitabroodjes! Mijn grote favoriet gevuld met aardbeienjam en kaas! Probeer maar eens. Net een tosti alleen dan een knapperig warm broodje. Ohja, daar ging déze blog niet over. Met gekruid gehakt dus ook erg smakelijk! Ideaal als anti-katervoer, maar gezien burgerlijke miep (lees: ik!) daar niet aan doet …

Lees meer

Appelmoes

Appelmoes

Geplaatst op

Het is nooit mijn intentie geweest om een mom-blogger te worden. Ik vind het hartstikke leuk en lees dan ook genoeg blogs over het ouderschap, voeding voor kinderen etc etc. Maar mijn foodblog is al een geëscaleerd iets, dus we houden het bij de ‘normale recepten’.

Desalniettemin geniet ik wél van het …

Lees meer

Hangop met wilde perzik en frambozen

Hangop met wilde perzik en frambozen

Geplaatst op

Een zomers toetje na een ‘simpele’ BBQ. Hangop vind ik zelf altijd een traktatie, lekker stevig van structuur.

Heerlijk met wat fruit maar ook als hartig gerecht een feestje! Zie de labne op de blog!

Voor 6 porties heb je meer dan genoeg aan

  • 750-1000 gram Griekse yoghurt
  • Kaasdoek
  • Bakje frambozen
  • Takje …

Lees meer

Risotto met saffraan en spinazie

Risotto met saffraan en spinazie

Geplaatst op

Deze risotto met saffraan en spinazie is een smakelijke traktatie op tafel!

Voor 2 goede porties heb je nodig

  • 100 gram carnoli-rijst
  • 100 ml witte wijn
  • 500-600 ml groentenbouillon
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel saffraan
  • 200 gram verse spinazie
  • Zwarte peper naar wens
  • Olijfolie
  • 50 gram …

Lees meer

Bananenbrood met kaneel en blauwe bessen

Bananenbrood met kaneel en blauwe bessen

Geplaatst op

Als je dol bent op cake, maar toch niet supergezond wil doen? Dan is dit jouw traktatie. Deze bananenbrood-achtige cake is heerlijk voor bij de koffie of als 10-uurtje. Je kent het wel. Lekker smeuig en toch stevig. Zoet door de banaan en af en toe een zacht blauw besje erbij.

Snel maken?!

Voor 1 brood heb je nodig: …

Lees meer