Nieuwste recepten

Risotto met pompoen, zalm en spinazie

Risotto met pompoen, zalm en spinazie

Geplaatst op

Voor 2 goede porties van deze smeuïge risotto heb je nodig:

  • 100 gram risotto-rijst
  • 100 gram pompoen in blokjes
  • 150 gram spinazie
  • 50 gram diepvries erwten
  • 100 gram verse zalm
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 knoflookteen
  • 400-500 ml groentenbouillon
  • 125 ml wijn
  • olijfolie

Doe wat olijfolie in de pan …

Lees meer

Babyshower-cake

Babyshower-cake

Geplaatst op

Dit is natuurlijk gewoon een cake, zoals zovelen! Dus je mag dit ook als een basisrecept voor een lekkere cake zien, maar door al dat roze heb ik ’m maar gedoopt tot babyshower-cake ;-). Je-moet-wat!

Voor 1 cake (bakblik 25 cm) heb je nodig:

  • 225 gram suiker
  • 250 gram zachte roomboter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel …

Lees meer

Rosbief-sandwich met hüttenkase en rauwkost

Rosbief-sandwich met hüttenkase en rauwkost

Geplaatst op

Wanneer je iets niet meer mag, krijg je er destemeer zin in. Dat heeft de afgelopen maanden voor dingen als wijn, rood vlees of sushi zo moeten zijn. Gek, dingen die je niet eens wekelijks eet (soms niet eens maandelijks) die je nu opeens echt kan ‘missen’.

Inmiddels ben ik alweer 4 weken terug bevallen en …

Lees meer

Bami

Bami

Geplaatst op

Bami, een favorietje bij ons thuis. Als mijn moeder bami maakt, smaakt het altijd (maar dan ook altijd) hetzelfde. Een gave of een kunst, maar dat maakt het zo heerlijk.

Laatst had ik een; ik-heb-zin-in-bami-momentje. Geen mie in huis, maar wel spaghetti. En dat is precies hetgeen wat voor een Javaanse bami wordt …

Lees meer

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Geplaatst op

Gevulde groente is altijd heerlijk! Denk aan het vullen van een courgette, de paprika of een aubergine. Als je meer in de ‘exotische’ groenten gaat kijken, zoals die vanuit mijn geboorteland, kun je daar ook volop losgaan!

Voor dit recept heb je voor 2 personen nodig:

  • 3 (punt)paprika’s (kleur naar …

Lees meer

Brood met honing en pecannoten

Brood met honing en pecannoten

Geplaatst op

Wie wat probeert, die heeft wat! Zoals wel bekend, ben ik (zijn wij hier) dol op vers brood. Alleen de geur van een goed rijzend deeg kan een geluksmomentje oproepen. Het zijn immers de kleine dingen die ’t m doen toch?

Dit brood is net wat zoeter, maar toch ook heerlijk met een hartig beleg!

Voor een brood (6-7 …

Lees meer

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Geplaatst op

De zoete aardappel! Ookwel de ‘bataat’. Deze knollen zitten bomvol vitamine A, dit schijnt weer goed voor een stralende huid te zijn.
Wist je ook dat ze veel vitamine C, calcium, magnesium, kalium bevatten én ze hebben maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Ze bevatten wel iets meer …

Lees meer

Custard-cupcakes

Custard-cupcakes

Geplaatst op

Als je dan toch eidooiers over hebt…? Maak je hier custard mee of gebruik je het voor bestrijken van een taart… Of doe zoals ik: custard maken en verwerken in een cakeje! Subliem :)

Voor 12 cupcakes heb je nodig

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 150 gram (zachte) roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 …

Lees meer

Pizza - zelf maken

Pizza - zelf maken

Geplaatst op

We eten niet vaak pizza, maar als we er eentje eten dan moet ‘ie ook ‘perfect’ zijn. We hebben al meerdere recepten geprobeerd. De ene keer kwamen we dan uit op een wat knapperigere bodem, dan weer een beetje fluffy. Het énige ‘nadeel’ is dat je even moet wachten tot het deeg klaar… …

Lees meer

Wentelteefjes met yoghurt en bosbessen

Wentelteefjes met yoghurt en bosbessen

Geplaatst op

Wie is er nu niet dol op een lekker zoet ontbijtje?! Wentelteefjes zijn hier favoriet, niet voor iedere dag of week. Maar op zijn tijd een heuse verwennerij!

Voor (in ieder geval) 6 wentelteefjes heb je nodig

  • 6 boterhammen (eventueel zelf gesneden, dan kun je de dikte bepalen)
  • 350 ml melk
  • 2 eieren
  • Paar lepels Griekse …

Lees meer