Nieuwste recepten

Brioche

Brioche

Geplaatst op

Het maken van een brioche! Alleen bij het zien van het recept slippen (slibben?) mijn vaten bijna dicht. De hoeveelheid boter maakt dit broodje nou juist zo yummy! En af en toe mag het best. Dit receptje is gebaseerd op die van Donna Hay uit ‘Nieuwe Klassiekers’

Wat heb je allemaal nodig:

  • Rechthoekig …

Lees meer

Frambozenjam

Frambozenjam

Geplaatst op

Een tijdje terug ‘beleefde’ ik mijn eerste macaron-avontuur. Er moet nog wat bijgeschaafd worden aan de techniek voordat ik deze toch verfijnde koekjes onder de knie krijg. Maar oefening baart vast kunst. Als tussenlaag voor de macarons maakte ik deze jam :)

Heerlijk als macaron-vulling, maar ook op een …

Lees meer

Stoofvlees met bruin bier

Stoofvlees met bruin bier

Geplaatst op

Ook zo dol op een potje stoofvlees?! Hoe langer de stoof op staat, hoe beter en stiekem moet je hem dan ook nog de volgende dag opeten?! Herkenbaar! Dit stoofpotje met bier is echt heerlijk.

Heerlijk met (zelfgemaakte) aardappelpuree of juist knolselderijpuree en geniet! Dit recept is voldoende voor 5-6 porties!

  • 1 kg …

Lees meer

Frambozen-chocoladecake

Frambozen-chocoladecake

Geplaatst op

Inmiddels ben ik alweer een paar weken thuis, broedend en aan het genieten van mijn verlof. Volgens mij had meningeen verwacht dat ik dagelijks, zij het niet 3-4x per dag zou bakken. Maar hoe leuk en ontspannend het ook is, dat is ’m toch echt niet geworden. De laatste loodjes hakken er toch wel een beetje in en …

Lees meer

Crêpes (Franse)

Crêpes (Franse)

Geplaatst op

Als ik dit schrijf ben ik nog volop in verwachting van onze kleine. De uitgerekende datum komt steeds dichterbij. Rare cravings zijn er de afgelopen 40 weken niet echt geweest. In fasen was ik dol op beschuit met pindakaas en vooral veel fruit is er doorheen gegaan. Betrekkelijk onschuldig en daar is de weegschaal het …

Lees meer

Pittige zuurkoolschotel

Pittige zuurkoolschotel

Geplaatst op

Stiekem had ik het ook al verklapt op mijn Instagram! Ik ga schrijven voor de Arts en Auto. Dit is een magazine voor (para)medici waar van alles in staat van culinaire zaken totdat huizen en mooie auto’s. En natuurlijk (para)medische gerelateerde zaken. Super leuk, er zal in ieder geval 3x een artikel van mij …

Lees meer

Lasagna met gerookte zalm, pompoen en ricotta

Lasagna met gerookte zalm, pompoen en ricotta

Geplaatst op

Een anders-dan-anders lasagne! Bomvol groenten en lekker met dit koude weer. Natuurlijk wint een klassieke lasagne met een goede (homemade) bolognese- en/of bechamelsaus ook altijd.

Voor een portie voor 3-4 personen heb je nodig:

  • 300 gram gekookte pompoenblokjes
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje …

Lees meer

Appeltaart van Jeroen

Appeltaart van Jeroen

Geplaatst op

Bekentenis; alle taarten die hier thuis worden gebakken maak ik altijd zelf. Behalve een appeltaart, geen onwil of iets dergelijks. Maar om een of andere reden doet Jeroen dat altijd. Vandaar dat de credits voor deze taart naar hem uitgaan, maar gezien ik geholpen mag ik het recept delen op de blog (haha!)

Voor 1 …

Lees meer

Tosti met brie en jam

Tosti met brie en jam

Geplaatst op

Eenvoud kan net zo lekker zijn, neem nou deze (al zeg ik het zelf) briljante tosti!

Wat je nodig hebt?

  • twee boterhammen
  • plakjes brie
  • paar theelepels jam
  • likje boter

Verwarm een grillpan of -apparaat.

Besmeer de boterhammen met een laagje jam. Leg de plakken brie op 1 helft en dan de andere boterham erop.

Besmeer de …

Lees meer

Haver-Breekbroodje

Haver-Breekbroodje

Geplaatst op

Heerlijk broodje! Lekker vullend door de extra havermout die erdoorheen zit.

Voor 8 kleine (breek)broodjes heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 30+10 gram havervlokken
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1 zakje gist (7gr)

Als je een keukenmachine hebt doe je alle ingrediënten hierin en meng dit totdat je een …

Lees meer