Nieuwste recepten

Avocado en hüttenkäse op brood

Avocado en hüttenkäse op brood

Geplaatst op

Ik moet toegeven, avocado’s zijn misschien iets lastiger te vinden nu in de herfst. Maar als je een beetje geduld hebt (of de truc met de bananen uitprobeert) zijn ze zo rijp en kan je lekker genieten van dit groene fruit.

In combinatie met een laag hüttenkäse een feest op je boterham of rijstwafel.

Voor twee …

Lees meer

Pistache-sinaasappelcake

Pistache-sinaasappelcake

Geplaatst op

Ik ben weer losgegaan, mijn schoonmoeder mocht laatst haar verjaardag vieren. En je raadt vast al wie als eerste in de rij stond om de taarten te bakken.

Het resulteerde in een chocoladetaart van Donna Hay en deze smakelijke sinaasappel-pistachiocake!

Voor de cake

  • 300 gram zachte roomboter
  • 300 gram suiker
  • 400 gram …

Lees meer

Vijg en geitenkaas op brood

Vijg en geitenkaas op brood

Geplaatst op

Inmiddels is mijn lieve vriendinnetje bevallen. Maar een tijdje terug hadden we een babyshower voor haar! Aan een ieder de taak wat lekkers mee te nemen. Iets hartigs was mijn taak…

Ik besloot sandwiches met hummus , kip en rauwkost te maken. Maar ook deze broodjes! Ze vielen goed in de smaak bij de dames en ik …

Lees meer

Zalm-broodjes

Zalm-broodjes

Geplaatst op

Wanneer je sommige dingen niet ‘mag’ moet je inventief zijn op een andere manier!

Gerookte zalm is heerlijk op een broodje met wat rauwkost. Of in een salade, heerlijk! Maar gelukkig lust ik het net zo goed in een quiche of door de pasta. Kortom, je hebt hier een liefhebber voor je!

De winter komt alweer …

Lees meer

Peanutbutter-cheesecake Brownies

Peanutbutter-cheesecake Brownies

Geplaatst op

Een hele mond vol voor deze verd–md heerlijke brownies! Ik liep al de hele week (dat kan ja!) met het idee rond om deze brownies te maken! Het is alleen een load aan heerlijke calorieën en wie kan je daar blijer mee maken dan een groep vrienden. Precies, zo gezegd - zo gedaan!

Heerlijk door de volle …

Lees meer

Tomaten-mascarponesoep

Tomaten-mascarponesoep

Geplaatst op

Een heerlijke, snelle soep. Ideaal voor de koude dagen die gaan komen (of er eigenlijk gewoon al zijn!)

  • 6 rijpe tomaten
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 tl rozemarijn en 1 el peterselie
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 125 gram mascarpone

Verwarm de olijfolie en bak de ui + …

Lees meer

Carrot-appelcake

Carrot-appelcake

Geplaatst op

Het is herfst! Koude dagen, regen, wind en snel donker! Bij de herfst denk ik aan appel, kaneel, kortom: allemaal warme geuren. Zoals in deze cake…

Hij is lekker vol van smaak en snel klaar :)

Voor een bakblik van 20x20 cm heb je nodig

  • 3 kleine Elstars
  • 150 gram geraspte wortels
  • 150 gram zachte roomboter
  • 3 …

Lees meer

Soesjes met cheddar en spinazie

Soesjes met cheddar en spinazie

Geplaatst op

Als je opstaat met hartige soesjes in gedachten moet je ze ook maken. In Frankrijk, tijdens onze laatste vakantie, aten we heerlijke gruyère-soesjes! Deze heb ik thuis nog nagemaakt, maar deze soesjes met cheddar en spinazie doen er geen onder voor.

Even een klusje en goed voor de biceps! (het maken dan, het opeten …

Lees meer

Salade met feta, tomaatjes en kiemgroenten

Salade met feta, tomaatjes en kiemgroenten

Geplaatst op

Wie zegt dat salades niet in de herfst kunnen vullen?! Gewoon lekker vullen, dat bakje! Zo ontstond ook deze snelle salade.

‘Even’ ’s morgens voordat ik naar het werk ging alles in een ‘bakkie’ en hop gaan….

Voor deze salade heb je nodig

  • 40 gram rauwkost (denk aan rucola, spinazie …

Lees meer

Regenboogtaart

Regenboogtaart

Geplaatst op

Dit taartje stond al heel lang op mijn wensenlijstje! Maar taart eet je nou eenmaal niet in je eentje op. ;-)!

Dit smakelijke taartje maakte ik op basis van mijn red velvet-taart . Hierdoor krijg je voor deze taart een heerlijk smeuïge taart! Snel maken dus!

Voor 10 goede punten heb je nodig:

Bakvormen tussen 20-23 cm, …

Lees meer