Nieuwste recepten
Chocolade-amandelbrood
Geplaatst op
Een anders dan anders bananenbroodje! Vol met noten en chocolade én voor de liefhebber glutenvrij!
Dit brood smaakt als een soort stevige cake en is daarom een ideale healthy pleasure voor onderweg of op je werk bijvoorbeeld.
Ook maken? Hier is het recept:
- 100 gram amandelmeel
- 75 gram boekweitmeel
- 75 gram pure …
Vlechtbrood met noten en basilicum
Geplaatst op
We zijn weer terug van een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk!
Niets kan (voor mij) tippen aan een vers Frans baguetje, maar ik moet zeggen homemade brood blijft toch ook wel een toppertje hoor. Dit vlechtbrood maakte ik alweer een tijdje terug! En wat een succes. Het is gebaseerd op het recept van bakker (blogger) …
Broodje Indische Hamburger
Geplaatst op
Het recept al gespot voor een huisgemaakt ‘hamburgerbroodje’? Zo lekker als je het zelf maakt. Nu een heerlijke Indo-inspired burger voor op het broodje. Heerlijk met de ‘typische’ smaken van ketjap, sambal en gebakken uitjes!
Nodig:
1x recept homemade hamburgerbroodje
- 500 gram mager …
Couscoussalade met appel en pittige worstjes
Geplaatst op
Misschien geen alledaagse combinatie. Maar deze lauwwarme salade is delishhhh. Vol met groenten, stukjes zoete appel en dan de pittige worstjes die alles mooi in balans brengen. Wat een filosofische zin ;-)!
Deze salade kun je ook makkelijk meenemen als salade voor de volgende dag op je werk bijvoorbeeld. Ik gebruikte …
Pannenkoeken uit 1 cup
Geplaatst op
Pannenkoekjes zijn altijd goed. Als ontbijt, lunch.. oké als snack misschien iets minder snel. Maar wel lekker.
Deze boekweitpannenkoekjes zijn op basis van 1 cupje gemaakt. Dus precies.. 1 mok meel, melk en 1 ei. Succes gegarandeerd!
Kan natuurlijk ook met normale bloem…!? Ook proberen…
Nodig voor 6 …
Hamburgerbroodje
Geplaatst op
De perfecte hamburger! Yeah. Het ultieme comfortfood, precies wat wij kunnen gebruiken in een bijzondere en emotionele tijd. Deze burgerbroodjes zijn een soort brioche, super luchtig en heel smaakvol.
Ik leende dit recept van blogger Francesca , wat een succes.
Ik deed er een homemade burger bij, lekker pittig gemaakt …
Bakkeljauw
Geplaatst op
Vorige week dat heerlijke kousenband -receptje gezien?? Om maar een beetje in de Surinaamse sferen te blijven nu dus ook een ander lekker recept online.
Bakkeljauw is gedroogde (+gezouten) kabeljauw. Heerlijke vis bij een bordje ‘telo’ (gebakken cassave) of op een broodje. Of als je je bakkeljauw over hebt …
Brownies met amaretti en cashewnoten
Geplaatst op
Jeroen gaf aan dat de brownies-stash die we speciaal voor hem in de vriezer hebben op was. Af en toe heb ik de ‘ideale-vriendin’ modus aan staan en zo ook nu… Tijd voor nieuwe brownies dus. Naast het recept met salted caramel , oreo of banaan nu ook deze versie dus.
Voor een bakblik van 20x20 cm …
Makreel in pittige saus
Geplaatst op
We gaan meer vis eten, ja dit keer echt. Iedere maand komt dit wel voorbij in dit huishouden. Vis is gezond, lekker en ja, we eten het te weinig. Meestal als we vis eten is het een stuk verse zalm of kabeljauw. Nog net geen dagelijks broodje Kibbeling haha ;-). Maar makreel, tonijn en al die andere te weinig.
Enfin, nu …
Kousenband
Geplaatst op
Al eens kousenband klaargemaakt?
Die heerlijke lange bonen en een bekende groente uit mijn geboorteland Suriname. Kousenband is heerlijk klaar te maken met gedroogde garnalen of met stukjes (gerookte) kip. Het wordt bij roti gegeten of bij een rijstgerecht bijvoorbeeld.
De basis blijft vaak hetzelfde en daarom deze nu …