Nieuwste recepten

Frambozencheesecake-brownies

Frambozencheesecake-brownies

Geplaatst op

2 weken terug die sublieme chocoladetaart met frambozen gezien?!

Deze brownies heb ik al echt een tijd terug gemaakt voor een babyshower! Inmiddels is mijn nicht allang bevallen van een gezonde dochter. Dus het werd na ruim 3 maanden wel eens tijd dat ik dit recept online plaatste.

Het is gebaseerd op de versie van …

Lees meer

Bananen-milkshake

Bananen-milkshake

Geplaatst op

Ik zit een beetje in een fase van vreemde ‘cravings’? Ergens zin in? Dan maak je het! Gelukkig zijn het redelijk bewuste dingen, al heb ik nu stiekem ook wel zin in een schaal warme brownies haha!

Deze bananenmilkshake was een van de craves, dus zo geschiedde gisteravond.

Men neme

  • 2 bevroren bananen

  • 250 …

Lees meer

Lamsbout met couscous

Lamsbout met couscous

Geplaatst op

Oeeh, een feestje op je bord en in de mond. Dubieuze zin, maar met recht voor dit smakelijke gerechtje.

Lamsvlees is altijd heerlijk. Zo maakte ik al eerder lamsrack tot 55 graden gegaard of deze lamsbout uit de oven . Dit receptje kost iets meer dan het halfuurtje die je waarschijnlijk in de keuken wil staan …

Lees meer

Sodabrood

Sodabrood

Geplaatst op

OKé, ik geef toe. Sodabrood klinkt niet heel aantrekkelijk, haha! Maar dat is het wel.

Wat dit brood nog leuker maakt, is dat het niet hoeft te rijzen. Je hoeft niet uren te kneden en het is dus zo klaar. Heb ik je al overtuigd? Het recept is gebaseerd op die van Lorraine Pascale. Beetje van haar, beetje mijn eigen …

Lees meer

Zalm Wellington

Zalm Wellington

Geplaatst op

Je kent de Beef Wellington vast wel. Ik heb het recept hier ook staan. Een groot feest is dat! Ik wilde hetzelfde, alleen dan met zalm. Yummm..

Ik maakte dit ooit, toen ik nog niet fotografeerde, met zalm + schapenkaas in filodeeg. Filodeeg vind ik, hoe heerlijk ook, alleen een crime om mee te werken. Herkenbaar? …

Lees meer

Pasta van spinazie

Pasta van spinazie

Geplaatst op

Kleur op je bord? Of je kinderen stiekem meer groenten laten eten.. you name it! Pasta met zo’n toffe kleur is altijd lekker. Sowieso ben ik fan van huisgemaakte pasta. Het heeft een andere structuur, voller van smaak en homemade is vaak toch gewoon het beste.

Ja, oké. Niet voor op de doordeweekse avond. Het kost …

Lees meer

Chocolade-frambozentaart

Chocolade-frambozentaart

Geplaatst op

Ken je de combinatie tussen een brownie en een chocoladetaart?

Hmmm, heerlijk is dat in ieder geval. Dit is een heerlijke smeuïg taartje, die ik graag in een nieuw jasje stak. Je kan de taart zo machtig maken als je zelf wil. In twee lagen met botercreme. Maar ook zonder toeters en bellen is de cake an sich echt al …

Lees meer

Rijstloempia's met kip en groenten

Rijstloempia's met kip en groenten

Geplaatst op

Yummie! Rijstvellen zijn ideaal, heerlijk en lichte (+gezonde) lunch.

Ze zijn makkelijk vooraf al te bereiden. Of je nu thuis op de bank eet of lekker op je werk. Ik moet zeggen dat de eerste keer dat ik met die rijstvellen werkte, het een aardig klusje was. Gestoei met flinterdunne vellen, maar ik heb de crux ontdekt. …

Lees meer

Eiersalade

Eiersalade

Geplaatst op

Lunch in het weekend…? Het is altijd een strijd, waar heb ik zin in!

Het ging nu tussen rijstvel-loempia’s, eiersalade, scrambler eggs of de Surinaamse sardientjes waar ik echt naar ‘crave’ nu.

Je ziet al wat het geworden is! Een heerlijke smeuïge eiersalade, zo makkelijk en beter dan vanuit de …

Lees meer

Rabarbertaart

Rabarbertaart

Geplaatst op

Rabarbercompote over?! Gebruik het in een taart! Deze taart is vol van smaak (roomboter, yess!), makkelijk en scoort goed.

Als je nou geen rabarbercompote in huis hebt? Je kan hem ook prima maken met een pot aardbeienjam of gekochte compote.

Voor de bodem

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter, om …

Lees meer