Nieuwste recepten

Sinaasappel-gemberkoekjes

Sinaasappel-gemberkoekjes

Geplaatst op

Een smakelijke variant op mijn chocolade chip cookies , alleen dan zonder de chocolade (sorry!). Maar niet getreurd, deze zijn minstens net zo lekker! Lekker fris en snel klaar te maken.

Voor 8 grote koeken (of 20-24 kleine koekjes) heb je het volgende nodig:

  • 130 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 130 gram suiker
  • 1 …

Lees meer

Paas-taart

Paas-taart

Geplaatst op

Het is bijna Pasen!

En naast eitjes, teveel lekker brood kan er vast ook nog wel taart bij! Dit taartje smaakt als een brownie, heerlijk hè? Hij is lekker snel klaar en een feest voor op tafel.

Voor 8 goede of 16 bescheiden puntjes ( in een 15cm bakvorm) heb je nodig:

  • 30 gr cacaopoeder
  • 50 gram chocolade (naar wens)
  • 5 …

Lees meer

Bülgür-linzensalade met gegrilde groenten en kip

Bülgür-linzensalade met gegrilde groenten en kip

Geplaatst op

Dit feestje maakte ik een tijdje terug alweer klaar voor een groep vrienden! Wat heeft dit goed gesmaakt!

Mag je dat zeggen over je eigen ‘kunsten’?! Haha, het ging in ieder geval zo goed als op!

Voor vier personen heb je nodig

  • 200 gram bülgür
  • blikje linzen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 2 …

Lees meer

Kaneelbollen met spijs

Kaneelbollen met spijs

Geplaatst op

Het lekkerste in huis is de geur van goed vers brood. Zeker zoete broodjes geven een geur af die je laat watertanden. Of heet dit gewoon Pavlov-effect?!

Deze zoete vriendjes maakte ik ook al, alleen (#confession) vulde ik ze met niets dus waren ze minder lekker én ik liet (ik had haast haha) 1 bakblik vallen. Dag …

Lees meer

Granola met tropisch fruit en chocolade

Granola met tropisch fruit en chocolade

Geplaatst op

Een tijdje terug kreeg ik een reep chocolade thuis gestuurd van Johnny Doodle! Je weet wel, de ‘concurrent’ van de Tony’s chocolade waar onder andere Instagram vol mee staat. Ik kreeg de melk-versie met stukjes fudge.

Buiten dat de chocolade heerlijk is om gewoon zo los op te peuzelen, is het ook …

Lees meer

Haricots verts

Haricots verts

Geplaatst op

De feestdagen komen er weer aan, dus er mag gesmuld worden! Of het nu Pasen of Kerst is. We hebben altijd wel een excuus toch ;-)!

Deze haricots verts zijn een feestelijk bijgerechtje voor op je tafel.

Voor vier personen:

  • 200 gram haricots verts
  • plakjes eendenborstfilet (of anders pekelvlees bijvoorbeeld).
  • olie …

Lees meer

Linzensoep

Linzensoep

Geplaatst op

Gisteren genoot ik van deze pittige linzensoep!

Na een weekendje Londen met teveel lekkers (oké, met enige mate maar toch) moet er weer een beetje gecompenseerd worden natuurlijk. Deze soep is lekker vullend en je kan er zelf voor kiezen of je er toch wat brood bij eet. En nog een voordeel…..Hij is in minder dan …

Lees meer

Cheesecake met kwark en mango

Cheesecake met kwark en mango

Geplaatst op

Een cheesecake maar dan zonder kaas?! Het kan echt! Ik maakte deze taart al eens (of nouja, een soort gelijke cake) voor het afstuderen van mijn lieve zusje. Heerlijk ja, maar doordat kwark nogal wat vocht bevat was de taart ook wat nattig.

Ik heb er even over nagedacht hoe ik dit kon veranderen. Meer meel of toch …

Lees meer

Pompoen-ricottapannenkoekjes

Pompoen-ricottapannenkoekjes

Geplaatst op

Ziet dit er niet yummm uit?!

Het zijn heerlijke fluffy pannenkoekjes op basis van pompoen en ricotta. Ik maakte deze met de resterende vulling van mijn ravioli met pompoen + ricotta. Iets met no-waste..:)

Dit is goed als ontbijt of als lunch en je kan het variëren met een avocado erbij of bijv. crispy bacon.

Voor 1 …

Lees meer

Ravioli met pompoen en ricotta & rozemarijnkip

Ravioli met pompoen en ricotta & rozemarijnkip

Geplaatst op

Ik hou een bucket-list bij, dat heb ik vast al eens eerder genoemd. En niet zomaar eentje, nee. Ik heb een lijstje met dingen die ik graag wil maken in de keuken. Soms dan ben ik in een restaurant of gewoon ergens thuis, maar overal is inspiratie.

Zo ook met ravioli, die staat (of eigenlijk STOND) er al heel lang op. …

Lees meer