Nieuwste recepten

Sticky karamel kip

Sticky karamel kip

Geplaatst op

Op Instagram werd al gezegd, U had me by sticky…!

Deze versie van je kippetje is hardcre. Mag je dat zeggen over je eigen eten? Vind ik wel ;-)

Het is niet echt bevordelijk voor de weegschaal, maar als je het gewoon lekker eet met een bord gewokte groentjes blijft alles weer mooi in balans. En daar draait een …

Lees meer

Tonijnspread

Tonijnspread

Geplaatst op

Het is alweer woensdag! Bijna weekend zal ik niet zeggen, maar de week zit er wel weer bijna op!

Ik kreeg laatst de vraag of ik ook kan genieten van een gewone boterham met een gebakken eitje! Tuurlijk kan ik dat. Maar mijn lijst met wat ik wil maken is zo ontzettend lang dat ik dat veel te saai vind. Of nouja, saai. …

Lees meer

Breekbrood

Breekbrood

Geplaatst op

Op deze zondagse bakdag zet ik voor jullie dit heerlijke brood online! Namelijk een breekbrood!

Heerlijk om te beleggen met kaas of wat dan ook. Of bij een kopje soep!

Brood maken kost altijd even wat tijd, dus niet een halfuur tijd voor de lunch starten. Maar na al gekneed heb je dan ook wat!

Voor 4 personen heb je …

Lees meer

Hartige taart met (zongedroogde) tomaatjes

Hartige taart met (zongedroogde) tomaatjes

Geplaatst op

Deze heerlijke hartige taart maakte ik vorige week klaar voor een gezellige ‘potlucl-lunch’ met vrienden! Hartige taarten zijn hartstikke leuk om te maken. Vooral helemaal ‘from scratch’.. (vind ik dan). Als je echt geen zin hebt (of tijd hebt) om de bodem zelf te maken gebruik dan de bladerdeeg …

Lees meer

Custard

Custard

Geplaatst op

Heerlijk! Ook zo dol op custard?

Het is lekker bij een taart of als topping. Je kan het meebakken als topping… of gewoon zo opeten!

In ieder geval deel ik graag mijn receptje voor een custard met jullie!

Nodig voor een goede bak vol.

  • 450 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1.5-2 el …

Lees meer

Doperwten-avocadosoep

Doperwten-avocadosoep

Geplaatst op

Doperwten én avocado?

In de eerste instantie een combinatie die je niet snel zal verwachten. Maar wel een heerlijke kan ik je vertellen.

Ik at al eens eerder doperwtensoep, alleen toen met feta en verse munt. Nu dacht ik ja, ik wil een lekkere doperwtensoep maken en toch wat romigheid! Misschien lukt dat wel met …

Lees meer

Broccoli-stamppot met zongedroogde tomaatjes

Broccoli-stamppot met zongedroogde tomaatjes

Geplaatst op

Stamppot met broccoli?! Ja zeker!

Een vullend en interessant receptje voor de variatie op je normale stamppot zoals de andijvie- en zuurkoolstamppot. Give it a try!

Ik heb hier wat zongedroogde tomaatje erdoorheen gedaan om het wat karakter te geven, maar een likje sambal of bijvoorbeeld stukjes feta is ook heerlijk! …

Lees meer

Ricotta-chocoladetaartje

Ricotta-chocoladetaartje

Geplaatst op

Afgelopen jaar waren we voor het eerst in Rome! Buiten dat het een prachtige stad is, kun je er ook echt geweldig eten!

Zo aten we een heerlijk ricotta-chocoladetaartje. Met een knapperige buitenkant en romige ricotta + chocolade aan de binnenzijde.

Ik heb het recept niet gevraagd gezien mijn Italiaans niet verder komt …

Lees meer

Omelet met boerenkool

Omelet met boerenkool

Geplaatst op

Boerenkool ga ik steeds lekkerder vinden! In de US at ik met een stukje biefstuk met de boerenkool als basis voor een salade. Maar het is ook heerlijk door een stamppot zoals deze met zoete aardappel.

Ik verwerk het de laatste tijd veel in een vullende omelet. Heerlijk voor de lunch of als basis voor je avondmaaltijd. …

Lees meer

Speltbollen met chocolade en rozijnen

Speltbollen met chocolade en rozijnen

Geplaatst op

Heerlijk, een traktatie nu het weekend is!

Ik wilde eigenlijk een kwarkbol maken naar het recept van TasteOurJoy maar ik had geen appel in huis. En gezien ik niet kon wachten tot de boodschappen gedaan waren…

Dit is niet minder erg kan ik je vertellen! Ze zijn lekker snel gemaakt en heerlijk! Snel maken dus?! …

Lees meer