Nieuwste recepten
Kerststol
Geplaatst op
Zo een ding die al een tijdje op mijn to-bake-list (ja, die heb ik haha) stond! Eindelijk een homemade kerstbrood! En het resultaat is heerlijk!
Het brood is heerlijk luchtig, niet te zoet en goed gevuld met noten/appel én zelfgemaakte spijs!
Het is wel even een klusje dus wel op tijd beginnen ;-)!
Hoe maak je dit? …
Amandelspijs met cashewnoten en sinaasappel
Geplaatst op
Waarom ik nog niet eerder zelf amandelspijs heb gemaakt? Geen idee!
Het is super makkelijk, veel lekkerder dan die uit de winkel en je kan volop variëren met smaken naar eigen wens. Ben jij al om?
Ik verwerkte dit spijs in mijn kerststol die morgen online komt. Maar het kan natuurlijk ook heel goed in mijn …
Eendenborst met sinaasappelmarinade
Geplaatst op
Weten jullie nog dat ik laatst op Instagram vertelde dat ik mijn eerste eendenborstje bakte bij een workshop van Marleen van Foodilove Het ging gelukkig ook in 1x goed. Dus besloot ik er thuis ook weer eentje (of twee eigenlijk te maken). Dit keer met een marinade van o.a sinaasappelschil
Heerlijk met aardappeltjes, …
Hasselback-aardappelen
Geplaatst op
Je ziet ze overal langskomen, de Hasselback-aardappel! Of simpeler.. een aardappel-waaiertje.
Het is even een snijklusje, maar het geeft een leuk resultaat voor op tafel!
Hoe maak je ze?
Nodig:
- aardappelen (vastkokende of een zoete aardappel)
- kruidenolie: bijvoorbeeld met salie en knoflook
- grof zeezout
Verwarm de …
Kipfilet uit de oven met gestoofde venkel, uien en appel
Geplaatst op
Kip met heerlijk zacht gestoofde venkel en appel. Ultieme combinatie.
Het originele recept is met een stuk varkensvlees of met een hele kip. Gezien ik geen varkensvlees eet en ook geen hele kip in huis had, dacht ik… ik doe wat anders! Ik paste het recept van Annabel Langbein een beetje aan en creeërde het …
Worteltjes met gember en tijm
Geplaatst op
Eens wat anders met de worteltjes! De worteltjes worden door de combinatie met de gember en tijm lekker zoet! Een heerlijk bijgerecht naast een stukje vlees of vis bijvoorbeeld.
Voor 2 personen heb je nodig:
- zakje van 500 gram worteltjes (of een paar wortelen)
- 2-3 cm verse gember (in plakjes)
- 2-3 takjes verse tijm (en …
Sinaasappel-gembercake met cranberries
Geplaatst op
Deze smakelijke cake is precies wat je nodig hebt in deze donkere dagen net voor de kerst. Heerlijk luchtig en kruidig door de kaneel & gember. Lekker voor de kerstvisite maar natuurlijk ook op een gezellige verjaardag of gewoon omdat het kan.
Mijn testpanel was tevreden en daarom deel ik graag het recept met …
Marsala-mousse met kersen
Geplaatst op
Een heerlijk, low-sugar toetje voor de feestdagen of gewoon voor nu!
Dit nagerechtje is een ommezwaai gefixt en staat feestelijk op de tafel! Je kan hem ‘pimpen’ zoals je wil met nog wat extra koekjes of chocolade bijvoorbeeld. Maar de basis is zo al erg smakelijk.
Voor drie personen heb je nodig
- 2 …
Beef Wellington
Geplaatst op
Daar is het recept van de Beef Wellington dan eindelijk! Wat een heerlijk gerechtje, mals rundvlees in een knapperig jasje. Kan het beter?! Vast wel haha, maar maak ’t eens. Het is het waard.
Ik ben stiekem best trots op het resultaat van mijn 1e versie van een Beef Wellington!
Dit recept is gebaseerd op de …
Kip (gevuld) met paddestoelen
Geplaatst op
Ook binnen een mum van tijd een gevuld kipfiletje op tafel? Dat kan!
Dit is namelijk minder ‘tijdrovend’ dan het lijkt. Oké, misschien niet na een hele drukke werkdag. Maar het kan ook heel ontspannend werken. Eerder maakte ik deze kip al eens bij een bord asperges of bij een grote salade met bülgur… …