Nieuwste recepten
Bananenbrood met peer en chocolade
Geplaatst op
When life gives you lemons…. uuuh peren bedoelde ik!
Een van mijn collegae heeft een overload aan peren. De foodie in mij dacht nog eventjes, gimme gimme. Zeker als je aan perenchips, peren-amandeltaart of iets met gekaramelliseerde peer bijvoorbeeld denkt. De verstandige studerende arts-assistent in mij …
Linzensalade met kip
Geplaatst op
Linzen zijn verschillende soorten te verkrijgen! Je hebt de donkergroene, de de Puy lins of de rode linzen bijvoorbeeld. De rode linzen zijn ‘meer’ geschikt voor een soep, maar (tussen ons). Als je ze iets minder lang kookt, kun je ze ook prima door een salade verwerken of door kleine köfte (die pittige …
Wortel-kokossoep
Geplaatst op
Het begint weer herfst te worden en dat is een goede reden om weer lekker veel soep te eten!
Op de blog staan al verschillende soorten soep, maar deze versie (die ik al wel vaker maakte, ook met pompoen erin) miste nog.
De soep is goed vullend door de kokosmelk en wortel, dus hele borden vol zullen vast niet lukken. …
Pasta met (elands)worst
Geplaatst op
Tussen inmiddels ruim 200 recepten heb ik vrijwel geen pastagerecht online staan! Dit viel mij opeens op! Ik eet het zelf iets minder sinds het hele afvallen, maar maak het natuurlijk nog wel veel klaar voor dhr. des huizes.
Dit recept heb ik ook gedeeld voor de challenge van de IKEA! Het is snel klaar en erg smaakvol! …
Polenta Friet
Geplaatst op
Yum! Ooit at ik deze frietjes bij Taste of Amsterdam met een lik truffelmayonaise!
Zoals met wel meer nam ik mij voor ze eens te maken. Eindelijk zijn ze eens afgestreept van het lijstje en wat is het eigenlijk makkelijk! Het kost een beetje geduld maar daar heb je dan ook knapperige (en vooral smaakvolle) frites voor …
Pompoenpannenkoekjes met gerookte zalm
Geplaatst op
Een tijdje terug vroeg op Instagram, wat te doen met een pompoen!?
Het ging van risotto (yam!) tot pannenkoeken en een stoofpot. Ik ga zeker de zoete pannenkoekjes proberen (dank ladies) maar gisteren maakte ik hartige ‘pannenkoekjes’ met de gerookte zalm. Een beetje in het kader van die ene challenge die …
Rijst met zalm en garnalen
Geplaatst op
Recept nummer vier alweer (het brood komt voor de scherpe onder ons nog online!).
Dit was eigenlijk ons jubileummaaltje, deze week zijn we namelijk alweer 9 jaar bij elkaar. Dit als hoofd en als toet een smaakvolle (slagroomvrije!) chocolademousse. Dit laatste hou ik jullie nog tegoed, anders explodeert de blog haha. …
Wrap-pizza met vijgen
Geplaatst op
Pizza en een wrap? Ja! Dat kan!
Dat is de nieuwe trend, het is easy en superlekker!
Voor 1 persoon heb je nodig:
- twee verse vijgen (in plakjes)
- 1 volkorenwrap
- 1 kleine rode ui
- 1 el balsamico-azijn
- 1 el honing
- snuf zeezout
- blokjes feta
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak eerst de gekaramelliseerde rode ui.
Snij …
Zalm-dilleballetjes met polentafriet & dille-mayonaise
Geplaatst op
Op Instagram hebben jullie vast al kunnen zien dat ik deelneem aan de IKEA Food Challenge.
Dit is een challenge mede opgezet door Pauline (van Uit Paulines Keuken) samen met de IKEA! Wat je kan winnen? Jouw gerecht een jaar lang in alle NL’se IKEA-restaurants en een keuken van 6500€! Waar ik de keuken ga laten …
Blauwe-baby taart
Geplaatst op
Om maar in de babyshower-sferen te blijven ook maar deze direct online! Het is de taart die ik inmiddels alweer een tijdje terug maakte voor een andere vriendin. Zoals jullie merken komt het om in de baby’s de laatste tijd! Gisteren even geteld, 7 baby’s binnen een 5 maanden van vrienden/familie!
Dat zijn …