Nieuwste recepten

Baka Bana (Bakbanaan in knapperig jasje)

Baka Bana (Bakbanaan in knapperig jasje)

Geplaatst op

Een kenmerkende Surinaamse snack die sommige misschien doet denken aan de Pisang Goremg vanuit de Indische keuken. Ergens bijna goed, want pisang goreng betekent ook ‘gebakken banaan’ maar in de Indische keuken wordt dit hapje als zoetigheid gegeten.

En je raadt het al, in de Surinaamse keuken juist hartig. De …

Lees meer

Salade met kikkererwten, feta en croutons

Salade met kikkererwten, feta en croutons

Geplaatst op

Ik kan nog nagenieten als ik aan deze salade denk! Lekkere kikkererwten, zoutje van de feta en dan knapperige croutons Ook benieuwd? Ik wil er eigenlijk niet meer woorden aan vuil maken ;-)

Voor 1 persoon heb je nodig

  • 50 gram Rauwkost
  • 30 gram feta
  • Handjevol croutons
  • 75 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 theelepel …

Lees meer

Noedels met Sesam Chili kip en groenten

Noedels met Sesam Chili kip en groenten

Geplaatst op

Dol op sesam? Die lekkere karakteristieke smaak van zo een klein nootje. In dit recept gebruikte ik sesamolie. Een paar theelepels en je hebt bommetje aan smaak in je gerecht. Lees je mee?

Voor 3-4 portjes heb je nodig:

  • 4 kippendijfiletjes
  • 250 gram woknoedels
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 plakjes verse …

Lees meer

Plaat Pizza met courgette, feta en rode ui

Plaat Pizza met courgette, feta en rode ui

Geplaatst op

Ooit zo’n simpele pizza gegeten? Simpel in de zin van het deeg dan…. Dit deegje hoeft namelijk in tegenstelling tot de ‘klassieke’ pizza niet te rijzen. Als je dat nu eens wil proberen, klik dan hier .

Enfin, over naar dit hapje! Het deeg is gemaakt van een combinatie van zelfrijzend bakmeel en …

Lees meer

Sperziebonen Linzen Salade met feta en zongedroogde tomaatjes

Sperziebonen Linzen Salade met feta en zongedroogde tomaatjes

Geplaatst op

Niet direct een combinatie die je snel tegenkomt, maar dat maakt het des te leuker toch?

Een voedzame salade die lekker is als bijgerecht of als hoofdmaaltijd met een stukje vis erbij bijvoorbeeld. De sperziebonen geven een stevige bite aan de salade doordat ze beetgaar gekookt zijn en dat in de combinatie met die …

Lees meer

Chocolade-Sinaasappeltaart met Pecannoten

Chocolade-Sinaasappeltaart met Pecannoten

Geplaatst op

Een heerlijke en ook wel machtige taart! Maak deze en er kunnen 15 mensen zeker van eten. Je hoeft niet teveel hapjes op tafel te zetten, iedereen zit na een punt hiervan vol haha!

Speciaal voor de verjaardag van Jeroen en nog mooier is vandaag de bruiloft van chocoliefhebber Esther, mijn lieve collega! Op jullie! Dit …

Lees meer

Foe Yong Hai met groenten

Foe Yong Hai met groenten

Geplaatst op

Foe Yong Hai; oftewel een gebakken omelet in een wat pikant sausje!

Een van de favo’s die ik bestel als ik eens per 5 jaar bij de wok ben. Nu heb ik vernomen dat Foe Yong Hai eigenlijk helemaal niet typisch Chinees is. Maar het heeft wel de stempel gekregen. Chinees of niet-Chinees, het is wel lekker ;). En ik …

Lees meer

Komkommer-muntsaus

Komkommer-muntsaus

Geplaatst op

Nu het BBQ-seizoen is aangebroken komen alle smakelijke sausjes weer op tafel. Ketchup, barbequesausjes of een lekker pittig chili-sausje. Om alles nog enigszins in balans te houden een lekkere lichte saus erbij voor de blog.

Lekker fris door de munt. De saus heeft wat weg van een tzatziki, maar dan een versnelde …

Lees meer

Wafels

Wafels

Geplaatst op

Heerlijk! Ik maakte al eens wafels op de blog, zowel ‘Luikse wafels’ (zie recept hier ) met een echt voordeeg en veel werk. Maar ook heerlijke luchtige, ‘skinny’ wafels met ricotta!

Deze wafels hebben wat weg van de Luikse wafel, maar zijn wat minder luchtig omdat het geen gistdeeg is. Het deeg …

Lees meer

Bramen Kaneel Cupcakes

Bramen Kaneel Cupcakes

Geplaatst op

We gaan de dienst in en nemen mee…..? Lekkere frisse cakejes met een zuurtje van de bramen en het kruidige van de kaneel.

Voor 12 stuks heb je nodig

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram rietsuiker
  • 200 gram zachte (room)boter
  • 4 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • Handje (Diepvries of verse) bramen

Verwarm de oven voor …

Lees meer