Nieuwste recepten
Rabarber-appelkruimeltaart
Geplaatst op
We weten allemaal dat rabarber nu helemaal in het seizoen is!
Ik vind het persoonlijk erg smakelijk als compote, in een taart of wat dan ook!
Deze taart pakte goed uit met een lichte crumble!
Voor 1 taart (bakvorm van 20 cm)
- 2 appels (Elstar bijvoorbeeld)
- 2 stengels rabarber
- 3 el yoghurt
- flinke snuf kaneel
- 3 el …
Spelt-yoghurtbollen met cranberry's
Geplaatst op
Brood blijft brood! Maar eens wat anders op tafel is wel zo lekker toch?! Deze bollen zijn lekker luchtig en goed vullend door het speltmeel.
Voor zes van deze smakelijke bollen heb je het volgende nodig:
- 125 gram speltmeel
- 1 ei
- handje cranberry’s
- 125 gram magere yoghurt
- 1 tl bakpoeder
- snufje kaneel
- 1 el …
Spelt-yoghurtbollen met rozemarijn
Geplaatst op
In het kader van… ik-ga-los-met-speltmeel… ook nog dit recept online voor jullie!
Ze lijken op de spelt-yoghurtbollen met cranberry’s alleen had ik geen eieren meer in huis. Dus heb ik het recept wat aangepast. Ik was niet ontevreden over het resultaat ;-)!
Voor twee grote bollen heb je nodig:
- 180 …
Speltbrood met olijven
Geplaatst op
Hierna wil je nooit meer brood uit de winkel… ;-)
En als je tijd hebt om het dagelijks te maken, dan al helemaal niet. Helaas heb ik dat niet, gezien de wekker doordeweeks om 5 uur gaat. Maar wees getroost, uit de vriezer smaakt dit ook erg goed!
Voor 1 speltbroodje (genoeg voor 6-8 plakjes) heb je nodig:
- 250 …
Banaan-appelbrood
Geplaatst op
Bananen over? Appels over? Check!
Ik koop wel eens expres teveel bananen waarvan ik een deel extra rijp laat worden voor een bananenbrood! Ook vries ik die rijpe bananas in voor gezond en lekker nana-icecream, oftewel, bananenijs. Erg lekker, ik zal binnenkort weer los gaan in de keuken en wat suggesties online …
Kokos-chocolade-granola
Geplaatst op
Granola is mijn favoriet!
Bij havermout, een bakje yoghurt of kwark maar ook (ssssttt) gewoon als snackje. Even een lepel in die pot en smullen maar. Herkent iemand dit?! Deze granola is lekker door de rijke chocolade-kokossmaak. En je kan hier dagen van genieten bij je ontbijt of gewoon als (tsja) snack dus..
Voor een …
Asperge-zalmtaart
Geplaatst op
Asperges zijn weer helemaal van nú. Het gaat dan natuurlijk meer om de witte, het ‘goud’, maar die groene zijn ook heerlijk! Ik heb ze al verwerkt in een omelet, door de soep, door de wok en nu dus in een taart!!
De bodem van deze taart lijkt op de bodem van mijn courgettetaart . Alleen maakte ik het deze …
Prei - gesmoord in kokosroom
Geplaatst op
Deze gesmoorde prei at ik vorige week (of misschien al wat langer terug) bij mijn pittige lamscurry. Deze moet nog online, tobecontinued… Maar dit prei-hapje is ook lekker met een stukje kip of gewokt met andere groenten…
Nodig voor een goed portie voor 2-3:
- 1 grote prei
- 1-2 teentjes knoflook
- 1-2 el …
Bakbanaan
Geplaatst op
Bakbanaan, all-time-favourite. Als bijgerecht of gewoon als snack. Ik vind het bijvoorbeeld ook echt lekker om te eten met een snufje zeezout.
Voor een portie bakbanaan kan ik niet makkelijker maken dan te zeggen dat je een goed rijpe bak-banaan nodig hebt en wat olie. Let erop dat je niet aan de slag gaat met een …
Doperwten-hüttenkäse spread
Geplaatst op
Soms is eenvoud het makkelijkste. Doperweten hebben een bijzondere smaak die goed naar voren komt in een spread maar ook in een soep bijvoorbeeld. Kijk hiervoor ook naar de doperwten-avocadosoep die ik eens maakte.
Nu had ik iets bedacht met de zoetige smaak van doperwten en een pittige lamscurry. De laatste zal nog …