Nieuwste recepten
Koffie-chocoladetaart
Geplaatst op
Bij een avondje studeren hoort ook taart toch? Of denken alleen foodies en bakfanaten zo… Ach, ze waren er volgens mij (vooral na een drukke werkweek) blij mee! En we hebben inmiddels de toets gehaald, hoezee toppertjes!
Enfin…Deze koffie-chocoladetaart maak je als volgt:
Voor een springvorm van 20 cm …
Kousenband met gedroogde garnalen
Geplaatst op
Eindelijk iets online met een Surinaams tintje. Ik kook natuurlijk vaker dingen uit de Surinaamse keuken, maar ik fotografeer (lijkt soms zo) niet alles. Maar hier dan een recept met kousenband.
Kousenband behoort tot een boonsoort, toch nog een weetje erbij!
Je kan kousenband blancheren, wokken of bijvoorbeeld bakken. …
Tapenade van olijven & rucola
Geplaatst op
Zo een gerechtje die je even op een middagje in elkaar draait van wat leftovers. Gelukkig pakte het ook nog goed in een snelle smakelijke tapenade. Heerlijk bij de crackers die ook online staan.
Voor een bakje vol heb je nodig:
- 6 tl zwarte olijven
- 4 handjes rucola
- 1-2 teentjes knoflook (mag je ook weglaten)
- 6 …
Asperges - gerookte zalm & gepocheerd ei
Geplaatst op
Het is weer het seizoen van het witte goud oftewel de asperges! Ik vind ze persoonlijk heerlijk. En heb er dit weekend van gesmuld bij zowel dit gerecht als in de soep & een hartig taartje .
Hoe je dit klaarmaakt ga ik je nu vertellen!
Voor 1 persoon:
- 4-5 asperges (geschild)
- 50-75 gram gerookte zalm
- 1 ei
- handje …
Aubergine-courgette curry
Geplaatst op
Voor deze curry heb ik gesjoemeld en een pakje gebruikt! Haha :) Ik heb laatst de FoodWeLoveBox aangeschaft en daar zaten allemaal smakelijke dingen in. Dus… die moet je dan ook uitproberen.
Voor 1 grote portie of twee kleine porties:
- Halve aubergine
- Halve courgette
- 1-2 el currypasta
- 160 ml kokosmelk
- eventueel …
Crackers : Met zaden & kruiden
Geplaatst op
Deze smakelijke crunchy crackers zag ik op de leuke blog van Anja . Neem eens een kijkje, volop inspiratie!
Enfin, ik besloot ze ook te maken met een twist van mezelf.
Voor een goede bak vol van dit lekkers heb je nodig:
- 125 gram bloem
- 50 gram tarwezemelen (of gewoon bloem, amandelmeel of havermeel o.i.d)
- 1 el zwart …
Pindakaas-chocolade muffins
Geplaatst op
Oeeeeh! Soms komt er iets in je op… en dit keer was het iets met pindakaas en chocolade. Een gouden combinatie toch?! Ik maakte muffins ervan! Ze zijn qua structuur iets anders in het recept, maar daardoor is de bovenkant lekker knapperig met een zachte binnenkant.
Zo maak je ze?
Voor 6 grote muffins:
- 100 gram …
Risotto met port en appel
Geplaatst op
Ik kan er nog van nagenieten. Hopelijk geldt dat straks ook voor jullie. Ik had echt in geen tijden risotto gegeten omdat ik probeer te letten op wat ik eet. En risotto valt nou eenmaal niet onder de categorie: gezond. Maar soms moet je genieten. En mijn motto is: Geniet en dan ook goed!!
Ik had nog een halve fles port …
Spinazie-feta salade
Geplaatst op
Snelle easy-peasy salade die ik graag eet bij een stukje vlees of zoals nú bij de eiermuffins .
Nodig voor 1-2 personen:
- Cherrytomaten
- Blokjes feta
- Verse spinazie
- Lekkere olijfolie
Van al het bovenstaande geldt qua hoeveelheid, net hoeveel je lekker vindt.
Je kan het variëren met nootjes of een balsamico-dressing …
Aubergine uit de oven - met karnemelksaussaus & granaatappel
Geplaatst op
Dit recept maakte ik alweer een paar weken geleden! Ik was ’m eigenlijk alweer vergeten! De smaak van de zachte aubergine met de zurige karnemelk is subliem! En als je ook nog van granaatappel houdt hierbij… yum!
Het recept komt van het kookboek Plenty van Ottolenghi. 1 van mijn favoriete boeken als je …