Nieuwste recepten
Avocado-tips!
Geplaatst op
Wist je al dat de avocado, naast heerlijk, ook erg gezond is!
Ze bestaan bijvoorbeeld uit allerlei gezonde vetten, wat goed past in een gebalanceerd dieet.! Natuurlijk moet je niet 5 per dag eten, maar dat geldt immers voor alles toch?!
Ik heb inmiddels wat gerechtjes gemaakt met avocado, dus het werd tijd om deze eens …
Kruidenomelet met ricotta-avocado mousse & gerookte zalm
Geplaatst op
Zoals uit mijn vorige post al bleek ben ik dol op avocado! Je kan er ook zoveel mee!
Deze omelet lijkt op de wrap die ik weleens maakte. Ik had na de feestdagen o.a ricotta over! Ook mascarpone, hier volgt binnenkort een tiramisu recept van!
Voor deze heerlijke lunch heb je voor 1 persoon het volgende nodig:
- 2 eieren …
Champagne- 'Jiggly'- pudding
Geplaatst op
Ook nog champagne over?! Hier wel… een lekkere hoeveelheid rosé-champagne wat ik nog over had na mijn vakantie in juli in de Champagne-streek. Hoe vaak kun je 1x woord gebruiken in één zin ;-)!?
Goed, de eerste post op mijn website was een lambrusco-gelei met fruit . Inmiddels is dat bijna een jaar geleden!
Ik …
Kersen-bosbessenkruimeltaart
Geplaatst op
Deze taart lijkt op de kersen-kruimeltaart die ik in september maakte! Ik maakte deze variant voor mijn afscheidsborrel met mijn collegae. Brutalen hebben de halve wereld en ik had dus gewoon drie taarten mee naar de borrellocatie. En dit mocht :-)!
Deze was geslaagd, althans het bakblik was vrijwel leeg ;-)! Goed …
Pompoen uit de oven
Geplaatst op
Wist je al dat pompoen onder dezelfde familie valt als de komkommer?! Nee.. ik ook niet hoor! Maar is een leuke manier om deze post mee te beginnen, toch?!
Pompoen is een heerlijke en veelzijdige groente. Ik maak er graag soep van. Of ik verwerk het in een smakelijke (vegetarische) curry. Of een puree! Of door een …
Courgette-taart
Geplaatst op
Hoe dol ik ook op koken en bakken ben… ik ben niet altijd even geduldig! ;-) Ik had deze taart in meerdere vormen en smaken al langs zien komen op Instagram en besloot dat het nu wel eens tijd werd voor mijn eigen versie!
Ik had eerlijk gezegd nog nooit een hartige taart gemaakt, geloof het of niet! Ik eet ze …
Salade van parelcouscous en kipfilet
Geplaatst op
Een heerlijke salade die zowel als lunch en diner prima smaakt! Parelcouscous was voor mij nieuw om mee te koken. Ik vond het op een leuke markt in Amsterdam een tijdje terug.
In het Middenoosten (Jordanië, Libanon, Palestina en Israël) eet men couscous in de vorm van parelcouscous, een ronde korrel. Ik weet de …
Avocado-salade
Geplaatst op
Vorige week maakte ik met een avocado al een heerlijk festijn! Ik sneed de avocado in plakken en serveerde deze met een gepocheerd ei. De combinatie van de avocado met dat net-nog-vloeibare-eitje! Yum! Helaas heb ik alleen een simpel-telefoonkiekje die niet het allermooist is. Maar ach, mooie foto’s zeggen nog …
Dadel-vijgenballetjes & pure chocolade
Geplaatst op
Na de feestdagen heb je altijd veel over. Of het nu vlees, groente of ‘bij’-producten zijn! Het is voor iedereen herkenbaar! Dit keer had ik gedroogde vijgen over. Deze had ik deels verwerkt in een vijgen-marsalasaus.
En gezien ik, dit had ik nog niet eens genoemd!!, vorige week een Magimix Patissier heb …
Granola voor de winter
Geplaatst op
Ik heb deze granola ‘vernoemd’ naar de winter om alles winters is hierin terugkomt. Stukjes appel, kaneel, cranberry’s, maar ook chocolade en noten! En dat allemaal in een schaaltje!
Wat je nodig hebt hiervoor:
- 250 gram havermout
- 1-2 tl kokosolie
- 1.5 tl honing
- handje pompoenpitten
- 2 el kokosrasp …