Nieuwste recepten

Speculaas-perentaart

Speculaas-perentaart

Geplaatst op

Ik weet het, Sinterklaas is inmiddels allang het land uit en de feestdagen zijn ook al bijna voorbij. Maar ach, ik heb het hele jaar door koek- e./o speculaaskruiden in mijn kastje staan! En deze taart smaakt dus net zo lekker op alle andere dagen!

De combinatie van de zachte peer en speculaaskruiden is subliem! Ga jij …

Lees meer

Havermoutpannenkoekjes met peer & kwark

Havermoutpannenkoekjes met peer & kwark

Geplaatst op

Ik ben heel eerlijk, ik heb echt al best vaak pannenkoekjes van havermout geprobeerd te maken. En iedere keer zijn ze lekker, maar niet foto-waardig of hoe het zo hip heet ‘Deconstructed’. Deze lukte wel en waren ook subliem. Het zachte van de peer met het zure van de kwark, top!

Als je dit met de …

Lees meer

Wraps met olijvenspread

Wraps met olijvenspread

Geplaatst op

Lekker voor op de borreltafel of bij de lunch?!

Voor deze wrapjes heb je nodig:

  • Olijven (zwarte of groene, net wat je lekker vindt)
  • een pakje roomkaas
  • knoflookpoeder (naar eigen wens)
  • een snuf paprikapoeder
  • zwarte peper.

Snij de olijven in kleine stukjes (of doe dit in de keukenmachine). Meng dit door de roomkaas met …

Lees meer

Cranberry-appel compote

Cranberry-appel compote

Geplaatst op

Bij winter, feest en comfort hoort iets zoets, toch?! De feestdagen komen er aan en de zoetigheid vliegt je om de oren!

Ik maakte deze cranberry-compote met ‘gezonde’ suikers. Dus het is nog verantwoord ook als toetje, maar ook als ontbijt!

Voor 2-3 personen heb je het volgende nodig:

  • 1 appeltje in blokjes …

Lees meer

Stoofvlees á la Chantal

Stoofvlees á la Chantal

Geplaatst op

Dit heerlijke stoofpotje heb ik bewust á la Chantal genoemd, gezien er al 1000-en-1 versies bestaan voor dit heerlijke gerecht. Ik had afgelopen weekend een semi-kerstdiner, zonder dat het een kerstfeest was (snap je ’m nog?!) met goede vrienden. Onze taak was het hoofdgerecht.

Dus ik maakte dit stoofvlees met …

Lees meer

Sachertorte

Sachertorte

Geplaatst op

Zo, hallo iedereen! Mijn laatste post is alweer bijna 1 maand (!) geleden. Ik ben in de tussentijd druk aan het inpakken geweest. En ja, ook verhuisd naar een nieuwe stad! Allemaal grote veranderingen, maar het went.

Ik heb al enige tijd beloofd deze sachertorte online te zetten en belofte maakt schuld toch?! Officieel …

Lees meer

Wraps met gerookte kip & veldsla

Wraps met gerookte kip & veldsla

Geplaatst op

Een snelle en makkelijke lunch! Of als tussendoortje! Je kan wraps of tortilla’s met talloos aan variaties vullen!

Hier een suggestie!

Men neme een (kleine) wrap. Vul deze met wat plakjes gerookte kipfilet, zachte geitenkaas en veldsla!

It’s a wrap!

Lees meer

Crackers

Crackers

Geplaatst op

Het recept voor deze crackers zag ik bij een van mijn foodie-vrienden op Instagram. @Natalieskeuken , zoek haar maar eens op. Het is een actieve, echte foodie die volop heerlijke recepten post!

Ik heb het receptje iets aangepast en het resultaat mag er wezen! Ik heb er al van gesmuld met een heerlijk plakje kaas :) …

Lees meer

Muffins met rood fruit en chocolade

Muffins met rood fruit en chocolade

Geplaatst op

Dit recept is gebaseerd op mijn eerdere muffins receptje die op deze blog staat. Zie ook hier .

Deze maakte ik met fruit en chocolade, wat een heerlijke combinatie is!

Hoe maak je ze?

Voor ongeveer 10 muffins heb je het volgende nodig:

  • 200 gram bloem
  • 140 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Mespunt zout
  • 4 gram …

Lees meer

Olie van madame J en chili

Olie van madame J en chili

Geplaatst op

Zoals mijn lieve vriendin zegt, deze olie heeft echt een goede ‘zing’ of kick. Noem het hoe je wilt! De vriezer lag hier vol met Madame Jeanette-pepers, uit eigen ‘tuin’.

Ik maakte deze (pittige!!) olie ervan!

Hoe?

  • Je neemt 500 ml olijfolie
  • een handje vol madame J en 1-2 chilipepers
  • Tevens 1-2 …

Lees meer