Nieuwste recepten
Hamburger DIY
Geplaatst op
Er zijn vele varianten mogelijk op de hamburger!
De klassieke versie (en dan is nog de vraag: wat is klassiek?). Of juist de ietwat pittige burger? Of denk aan de burger gecombineerd met kaas of juist met een alternatieve smaak zoals die van runderkofte!
Een ding is zeker: het is allemaal heerlijk! Deze burgers zijn …
Gehaktballetjes met feta
Geplaatst op
Voor als je de klassieke ‘bal’ even een extraatje wil geven. De feta geeft direct een beetje zoutige smaak. Samen met de overige kruiden heb je een smaakvol bijgerecht voor bij de couscous, rijst of gewokte groenten.
Voor 3-4 personen heb je nodig:
- 400 gram rundergehakt
- 75 gram verkruimelde feta
- 1 rode ui …
Karamelkoekjes
Geplaatst op
Deze smakelijke, crunchy koekjes maakte ik alweer een tijdje terug! Lekker bros, zoet en beetje dat rijke van karamel. Dit recept is van Rutger Bakt .
WAT HEB JE NODIG:
Karamel:
- 125 gr suiker
- 40 ml water
Voor het deeg
- 225 gr bloem
- 60 gr amandelmeel
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout · …
Bananenbrood met koffie en chocolade
Geplaatst op
Gezien er niet voldoende variatie kan zijn op een plakje bananenbrood knallen we er gewoon nog een receptje bij.
Dit bananenbrood is doordat ik zelfrijzend bakmeel heb gebruikt ipv havermeel of havermout lekker luchtig. Dus bijna een soort cake…! De chocolade is een welkome verrassing wat dit bananenbrood een …
Millionairs Shortbread met Koffie Chocolade Ganache
Geplaatst op
Iets trakteren op je werk, een feestje of een babyshower? En wil je garantie op hele blije gezichten.. Maak dan deze lekkere dingen. De combinatie van bros shortbread is heerlijk met de zachte structuur van de ganache. De ganache maakte ik extra op smaak met koffie en wat vlokjes zeezout. Zo haal je de rijke smaak van …
Gehaktballetjes in biersaus
Geplaatst op
Oh yes! Een maaltijd klaarmaken en bijna zeker weten dat men zijn bord daarna wil aflikken? Maak dan deze heerlijke gehaktballen! Ze zijn smaakvol en door het donkere bier extra lekker!
Lees je mee? Voor 3-4 porties!
Voor de GEHAKTBALLEN
- 400 gram (mager) rundergehakt
- 1 grote rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook
- 2 …
Knolselderij-aardappelpuree
Geplaatst op
Een welkome variatie op de welbekende aardappelpuree. Zo lekker bij een potje stoofvlees of juist met een rookworst. Er zijn volop mogelijkheden te noemen. Nu dacht ik wat extra groenten aan de puree toevoegen is ook wel eens leuk en lekker. Dus hop, een halve knolselderij erdoorheen. Lekker hoor!
Ook baby-proof, laat …
Pasta met bolognesesaus van kip en olijven
Geplaatst op
Bolognesesaus, heerlijk! Ik maak dit meestal klaar met rundvlees, rode wijn, groenten. Ik heb mij alweer een tijd terug voorgenomen minimaal 1x per week te koken uit een van mijn kookboeken. Tot nog toe gaat dat best redelijk. Het werd dit keer dit recept: een heerlijke variatie op een recept van Matt Preston. Ook ene …
Maizena-koekjes
Geplaatst op
Eindelijk, maizenakoekjes op de blog! 1 van mijn favoriete koekjes zoals ik die van huis-uit gewend ben. Lekkere luchtige, brosse koekjes! Lees je mee?
Voor 40-50 koekjes:
- 500 gram maizena
- 225 gram boter (Bona)
- 200 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- kommetje met 2-3 eetlepels …
Lasagna met gehakt, courgette en spinazie
Geplaatst op
Bijna weekend en zin in wat uitgebreider koken? Deze lasagna doet het altijd goed op tafel!
Voor vier porties heb je nodig
- 400 gram mager rundergehakt
- 1 grote courgette (geraspt)
- 100 gram verse spinazie
- 4 grote tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels tomatentapenade
- 1 grote rode ui
- 3 teentjes knoflook
- Handje verse …