Nieuwste recepten
Pestostengels van bladerdeeg
Geplaatst op
Van de week hadden we een feestje met het idee dat iedereen wat mee zou nemen. Ik wilde alweer helemaal los gaan in de keuken, maar de rem werd erop gezet door manlief. Dit keer misschien ook wel terecht, gezien ik net uit de nachtdienst kwam ;-)! Anders was ik, naast de brownies, te ver gegaan en had ik het feestje …
Smoothie
Geplaatst op
If tomatoes are fruit, does that make ketchup a smoothie?
Leuke quote om mee te beginnen toch ;-)!? Smoothies zijn nu in het superfood-, powerfood-, healthyfoodleven helemaal hip! Ze worden gemaakt met fruit, groenten (zelfs boerenkool en spinazie), kokoswater en soyamelk. Kortom, je kan je fantasie erop los laten en …
Salade met gegrilde aubergine
Geplaatst op
Soms heb je gewoon zin in aubergine. Niet herkenbaar? Haha, ik heb dat soms wel ;-)! Ik vind aubergine heerlijk. Vooral gegrild. Kijk daarom ook eens bij de auberginerolletjes die ik al eens eerder postte. Ik vind aubergine, of boulanger, zoals het in de Surinaamse keuken heet ook lekker om het klaar te maken zoals …
Water met een smaakje
Geplaatst op
De zomer komt eraan, het wordt weer warm. Naast volop genieten, BBQ-en en zonnen is een goede hydratie ook belangrijk. Door die hitte raakt je snel uitgedroogd omdat je veel mee vocht verliest via verdamping en zweten. Het is daarom belangrijk om voldoende te drinken! :)
Water is het allerbeste. Ik moet toegeven dat ik …
Ijsjes, maar dan gezond
Geplaatst op
Oelala, ijsjes! Wie is er niet dol op ijs! Heerlijk, met het warme weer wat er aan zit te komen slaat iedereen massaal ijsjes in. Of het nou roomijs, Magnums of waterijsjes zijn. De zomerse versnaperingen hier in huis bestaan voornamelijk uit waterijsjes en veel vers fruit. Dus ik dacht waarom combineer ik die twee …
Tomaten gevuld met avocado-hummus
Geplaatst op
Als je nu dol op tomaten, hummus en avocado bent is de combinatie snel gemaakt. Ik zat een beetje te puzzelen over de verhoudingen, maar het pakte gelukkig goed uit! Hummus is sowieso erg licht en vooral makkelijk te maken.
Hummus kan je zo vet(rijk) maken als je zelf wil. Als je hem wat ‘cleaner’ wil maak …
BBQ: Mediterraans
Geplaatst op
Thuis ging in de zomer heel vaak de BBQ aan, heerlijk! Saté á la mama e/o papa en nog veel meer lekkers! Ik vind dat lekker, maar ook om eens andere soorten BBQ uit te proberen. Dus ik bedacht een mediterraanse versie voor onze BBQ voor twee. Hoeveel vlees je gebruikt is natuurlijk je eigen smaak (en naar behoefte …
Salades
Geplaatst op
Ik ben dol op salades! Een vast recept heb ik eigenlijk niet. Ik doe door mijn salades vaak wat er in de (koel)kast ligt. Ik wissel vaak van groenten, met als basis wel wat rauwkost. Een keer niet vegetarisch; prima, zoveel mogelijk of het nu met een stukje gerookte kip of zalm is.
Ik hou mij meestal voor, wat wil ik …
Saus: tsatziki
Geplaatst op
Bij een BBQ of als dipje heb ik liever geen vettige mayonaises e.d. Dus daarom deze tsatziki. Of dit het originele recept is zoals hij in Griekenland gemaakt wordt..? Geen idee, maar ik vind het zo erg lekker en fris! Dus hierbij ‘mijn tsatziki’.
Ik heb geen echte verhoudingen, beetje op gevoel dus. …
Tuinbonensalade
Geplaatst op
Tuinbonen, ook wel favabonen genoemd. Ik had hiervoor nog nooit met tuinbonen gewerkt (gekookt).
Niet uit een blikje én al helemaal nooit gedopt. Bij mijn plaatselijke Turkse super zag ik de tuinbonen liggen en besloot een handje mee te nemen. Tsja, wat doe je er dan mee?! Eerst maar eens enkelgedopt. Beetje gelezen en …