Nieuwste recepten
Havermout; Baked oats met vijgen en aardbeien
Geplaatst op
Havermout is tegenwoordig mijn favorietje ontbijtje! Het is minder saai dan sommige denken, er zijn echt meer dan zat variatiemogelijkheden . Ik las al vaker wat over de ‘Baked Oats’ ofwel de gebakken havermout. Instagram staat er vol van. Dus ik bedacht mijn eigen versie! Probeer ’m eens na!
Voor 1 …
Kipburger
Geplaatst op
Een échte ‘burger’ wordt van lekker en goed rundvlees gemaakt. Althans, zo ervaarde ik het altijd.
Je kan prima een burger maken van (zelf) fijngemalen kip! Of overweeg eens een vegetarische versie met kikkererwten bijvoorbeeld.
Heerlijk, light en nog erg gezond (of misschien eerder bewust) ook. Bij deze …
Saus: yoghurt-harissa
Geplaatst op
Een heerlijk fris en light sausje! Deze maakte ik voor bij mijn healthy kipburger maar ook lekker als dip of bij andere gerechten!
Je neemt wat magere yoghurt, meng dit met een teentje (uitgeperste) knoflook en wat lepels harissa (een mengsel van paprika en chili’s). Wat fijngehakte munt en een beetje zout!
Et …
Broccolisoep
Geplaatst op
Broccoli is zo een groente waar je van alles mee kan. Je kan het wokken, blancheren, grillen of gewoon lekker rauw eten. Gegrild is broccoli bijvoorbeeld heerlijk met een beetje geitenkaas of juist cottage cheese. Een soepje van broccoli is ook lekker, heerlijk fris!
Deze eigen, iets smaakvollere, versie is lekker …
Garnalen in chilisausje
Geplaatst op
Vers van de markt toch het lekkerst, garnalen! Merk dat ik ze te weinig eet, geldt sowieso voor het eten van vis! Garnalen zijn heerlijk in een soep, wokschotel, rijstgerechten, door de noedels, in een puree, door de pasta… Moet ik doorgaan ;-)!?
Ik maakte deze garnalen in een simpel chilisausje klaar. Heerlijk …
Polentachips & Guacamole
Geplaatst op
Snacken blijf je doen, of het nou tussendoor - bij een film - of gewoon zomaar is…Bij een gezellig filmavondje dacht ik ja, ik heb een rijpe avocado in huis. Check, mooi voor een homemade guacomole. Maar wat dippen we erin.
Sowieso kan je met een guacamole vele kanten op. Dip er wat brood in of rauwkost. Of …
Focaccia (volkoren) met olijven en rozemarijn
Geplaatst op
Dit brood bakte ik voor een lekker dinertje met vrienden als voorgerechtje voor erbij. Ik serveerde het met olijfolie (bedrupt met wat balsamico), een tapenade en grof zeezout.
Bereidingstijd (+wachttijd) 2.5 uur. Baktijd 20-25 min.
Het recept voor dit brood is niet anders dan die van de andere focaccia die al op de …
Kip in limoen-kruidenmarinade
Geplaatst op
Bij de zomer horen frisse en lichte maaltijden, maar wel goed op smaak! Deze malse, smakelijke kip maakte ik op een mooie avond klaar, gepaard met een frisse salade.
Het is een stukje kip met smaak, finesse maar neem hier wel even de tijd voor. Je moet namelijk de kip bij voorkeur 4 uur, maar nog beter een nacht van te …
Quinoa met gegrilde tonijn en courgette
Geplaatst op
Al langere tijd op zoek naar quinoa. Quinoa…? Quinoa, tegenwoordig tussen het clean eten en superfood principe niet meer weg te slaan.
Quinoa kan dienen als vervanger van rijst of couscous. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. (Bron: Voedingscentrum)
Ik …
Sinaasappel-karameltaartje
Geplaatst op
Eindelijk, hij staat online!
Ik wilde mijn gezonde diner van de week afsluiten met een feestelijk taartje! Er was immers visite en we hadden van alles te vieren! Ik heb wat zitten rondbladeren in meerdere boeken, o.a van Rachel Allen. En uiteindelijk kwam ik tot een eigen idee (en creatie). En wat voor… (al zeg …