Nieuwste recepten

Auberginerolletjes

Auberginerolletjes

Geplaatst op

Smakelijk hapje, ideaal met het zomerse weer! Als voorgerechtje, amuse of gewoon tussendoor :)

Om deze rolletjes wat extra ‘karakter’ te geven gebruikte ik mijn korianderpesto . Maar een lekkere roomkaas of andere soort pesto (zelfs uit een potje ;-)) mag/kan ook.

Voor ongeveer 10 rolletjes heb je het …

Lees meer

Bananenbrood met yoghurt, noten en gedroogd fruit

Bananenbrood met yoghurt, noten en gedroogd fruit

Geplaatst op

Als je ‘bananenbrood’ intypt op Google kom je ontzettend veel recepten tegen. Ik besloot om zelf een versie te bedenken, zonder toegevoegde suikers. Het pakte gelukkig goed uit en daarom deel ik ook graag het recept! Hij imponeert wat dens, ik vind dit zelf erg lekker! Als je hem luchtiger wil, voeg je …

Lees meer

Chocolade-'truffels' van cacao en havermout

Chocolade-'truffels' van cacao en havermout

Geplaatst op

Zoals ik in mijn stukje over havermout vertelde ben ik om wat betreft de havermout. Ik heb er ook een bananenbrood mee gebakken! Deze heerlijke truffels zijn zacht, choco-achtig en toch nog best verantwoord! Ze worden ook wel ‘Blizz-balls’ genoemd? Waarom, geen idee eigenlijk ;-)! Ze zijn in ieder geval …

Lees meer

Kikkererwten; als hartige snack

Kikkererwten; als hartige snack

Geplaatst op

Kikkererwten zijn bekend als hoofdingedriënt in de hummus, falafel en in een heerlijke vegetarische curry. Bovendien zijn ze gezond en rijk aan vitamine B en ijzer. Ideaal ook voor de vegetariër als vleesvanger.

Voor deze gezonde kikkererweten-‘nootjes’ heb je het volgende nodig.

Kikkererwten uit blik …

Lees meer

Noten en dadels

Noten en dadels

Geplaatst op

Noten en dadels; tegenwoordig volledig gehyped als de ‘gezonde’ snacks. Noten zijn, vooral de ongebrande en ongezouten helaas ;-), rijk aan gezonde vetten. Namelijk de onverzadigde vetten, goed voor je cholesterol onder andere.

Noten, gedroogd fruit.. je kan er zoveel mee!

Eet ze gewoon ‘zo’ op; …

Lees meer

Vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing

Vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing

Geplaatst op

Persoonlijk vind ik vijfkruiden of makkelijker gezegd de five spices heerlijk.

‘Five spices’ is een klassiek mengsel van kaneel (eigenlijk kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Te koop bij iedere toko en tegenwoordig ook bij veel supermarkten.

Ik maakte deze vijfkruidenkip met peultjes en …

Lees meer

Havermout (recepten)

Havermout (recepten)

Geplaatst op

Havermout. Je komt het overal tegen tegenwoordig. Of dit nu na het bekende boek De Voedselzandloper is. Geen idee, maar het speelt zeker een rol. Normaliter ben ik niet zo van het volgen van een hype, maar na toch het een en ander gelezen te hebben over havermout ben ik ook om.

Voordelen van de havermout zijn onder …

Lees meer

Pasta. Homemade

Pasta. Homemade

Geplaatst op

Pasta! Wie lust het niet.

Pasta is heerlijk. Als hoofdgerecht, door een salade of een ovenschotel. Ik maak het graag zelf, maar dat zal niemand verbazen. Pasta maken is makkelijk, het kost alleen iets meer tijd. Voordeel is dat het minder kort, sterker nog maar 20 seconden, hoeft te koken.

Basisrecept pasta

(voor 1 …

Lees meer

Wrap, maar dan van ei

Wrap, maar dan van ei

Geplaatst op

Eens wat anders met de lunch? Maak dan deze wrap gemaakt van ei. Volop variatie mogelijk.

Te vullen met vlees, vis, groenten of een combi :)

Eerder maakte ik de wrap al gevuld met spinazie, gegrilde portobello, tomaat en paprika. De foto heb ik veranderd voor deze versie met zalm, avocado en tomaat!

Voor 1 persoon heb …

Lees meer

Lamsbout uit de oven

Lamsbout uit de oven

Geplaatst op

Dit heerlijke (makkelijke) receptje komt uit het boek Simple Dinners van Donna Hay.

Bereidingstijd ongeveer 30 min.

Nodig voor 3-4 personen:

  • 1 uitgebeende lamsbout (450 gram)
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl grofgemalen zwarte peper
  • 0.5 tl grof zeezout
  • wat …

Lees meer