Nieuwste recepten

Zoete aardappelchips

Zoete aardappelchips

Geplaatst op

Ik was een soepje aan het maken van de zoete aardappel en had teveel over. Ik las toevallig laatst op de website van Uit Pauline’s Keuken een recept voor chips van bataat!

En zo geschiede.

Nodig; in dunne repen geschilde zoete aardappel (met of zonder schil), een beetje (kokos)olie en wat zout.

De dunne repen …

Lees meer

Love-me-tender sponscake

Love-me-tender sponscake

Geplaatst op

Het was deze week feest in huize kokkerelende-dokter Chantal. Ik word anesthesioloog en dat moet gevierd worden!

Daarom een mooie, feestelijk taart; genaamd de Love-Me-Tender Sponscake. Dit is de naam die Annabel Langbein deze mooie, luchtige taart gaf.

Voor mij is het vanaf nu mijn feesttaart! Yeah :)

Nodig:

  • twee …

Lees meer

Rabarber-dessert

Rabarber-dessert

Geplaatst op

Rabarbarcompote

Rabarber, nog nooit eerder mee gekookt. Maar vanaf nu wel! Een echte zomerse groente, die vaak in desserts wordt verwerkt.

Voor de compote (2-3 personen) heb je nodig:

  • 300-350 gram rabarber
  • sap van 1.5-2 sinaasappels
  • 2 el suiker.
  • Eventueel iets van kaneel (of steranijs of bijv. kardemom) erbij.

De …

Lees meer

Oeuf Cocotte

Oeuf Cocotte

Geplaatst op

Wat een heerlijke lunch! Dit receptje staat in het boekje van Yvette van Boven.

Voor een persoon heb je het volgende nodig:

Voorbereiding 5-10 min. Bereiding ca. 15 min.

Nodig:

  • 1 ei (evt. 2 voor de grote honger)
  • klein beetje boter
  • vulling naar eigen smaak (denk aan geitenkaas, gerookte zalm, ratatouille o.i.d)
  • Kruiden …

Lees meer

Aardappels uit de oven

Aardappels uit de oven

Geplaatst op

Zoals vast opvalt ben ik geen volbloed Nederlander ;-)!

Het is raar, maar ik lust best een AVG’tje. Maar gekookte aardappel is 1 van de weinige dingen waar ik geen fan van ben. Raar maar waar. Een puree, gebakken, een mousse, door de soep etc. Kom maar op!

Deze aardappeltjes uit de oventjes zijn snel klaar en er …

Lees meer

Gestoofd kalfsvlees

Gestoofd kalfsvlees

Geplaatst op

Een tijdrovende maaltijd, maar een echte aanrader!

Voorbereiding ca. 40 min. Volledige bereidingstijd 3.5 uur. Dit recept is voor zes personen.

Nodig:

  • 800 gram kalfsvlees in stukjes (of ruim 1 kg als je geen filet kan vinden. Kalfsvlees met bot?? Laat het bot lekker zitten, flavour all over!!)
  • 6 wortels
  • 2 teentjes …

Lees meer

Cupcakes met chocolade en hazelnoot

Cupcakes met chocolade en hazelnoot

Geplaatst op

Basic vanille cupcakes met pure chocolade, hazelnoten en sultana’s.

Voor ongeveer 18 stuks heb je nodig:

  • 230 gr zachte boter
  • 230 gr suiker
  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • vier eieren
  • 1 tl bakpoeder.
  • scheutje vanille-essence toe.
  • 100 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 50 gram fijngehakte sultana’s …

Lees meer

Risotto met appel, walnoten en gorgonzola

Risotto met appel, walnoten en gorgonzola

Geplaatst op

Oh my! Hou jij ook van risotto?! Risotto is lang niet zo tijdrovend als iedereen denkt. Oké, na een drukke werkdag misschien het meest ideale. Maar dat excuus heeft mij nooit gestopt! Dit recept is gebaseerd op de versie van Jamie Oliver.

Een fris recept met de appel en het zilt-zoutige van de gorgonzola!

Recept is …

Lees meer

Biscotti

Biscotti

Geplaatst op

Knapperig, zoet en gewoon lekker! Deze heerlijke koekjes smaken voor mij alsof ze zo uit de verpakking van de winkel komen. Ik zal niet zeggen zoals bij de echte Italiaan, dat zijn teveel credits. Alleen wist ik wel na het bakken van deze dat ik ze in de winkel voortaan niet meer haal. En jij….Jij hopelijk ook …

Lees meer

Brownies

Brownies

Geplaatst op

Als je dol bent op chocolade en zoetigheid, dan moet je deze écht eens maken.

De ultieme traktatie. Lekker als snack, nagerecht of bij een mental-breakdown ;-)!

Voorbereidingstijd ca. 20 min. Wachttijd (of koeltijd) zeker 2 uur. Bereidingstijd 50 min.

Voor ongeveer 24-36 (afhankelijk van je bakblik en hoe groot je ze …

Lees meer