Nieuwste recepten
Knolselderijsoep
Geplaatst op
Dit soepje maakte ik met Oud en Nieuw als amuse bij een gezellig viergangendiner met vrienden. Had niet eerder met knolselderij gekookt, moet ik direct toegeven.
Dit recept is voldoende om 10-12 amuses te maken. Bereidingstijd 30-40 min.
Nodig:
- 500 gr knolselderij
- sap van een halve citroen
- 2 el olijfolie
- 1 fijngehakt …
Lamskotelletjes, slow-cooked
Geplaatst op
Voor deze heerlijke lamskotelletjes heb je nodig:
- 1 lamsrack (ca 3 kotelletjes per persoon)
- lepeltje boter
- kruiden naar eigen smaak (bijvoorbeeld rozemarijn, tijm of peterselie.
- Eventueel wat broodkruim.
Voorbereiding ca. 30 min. Bereidingstijd; ruim 1 uur.
Meng de boter met de fijngehakte (evt. gedroogde) kruiden …
Limoen-yoghurtbavarois
Geplaatst op
Een fris nagerecht met een lekkere appel-muntgelei. Indruk maak je hiermee vast en zeker, maar begin wel op tijd :-)
Bereidingstijd ca. 45 min. 6 uur wachttijd in totaal. Recept voor vier personen.
Nodig voor 4 schaaltjes
- 5 gelatineblaadjes (let op aanwijzingen op de verpakking, ik gebruik de gelatine van de …
Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)
Geplaatst op
Muhallebieh, ook wel sahleb of malabi genoemd, allemaal benamingen voor stevige (melk)puddingen.
Voor zes personen heb je nodig:
- 50 gram maïzena
- 5 dl magere melk
- snufje kaneel
- 2 dl water
- 80 gr suiker
- 25 gr geraspte kokos (garnering)
- 25 gr gepelde (ongezoute) pistachios (garnering).
Siroop:
- 60 gr suiker
- 4 el water
- 1 …
Sate Ajam. (=kipsaté)
Geplaatst op
Maak jij weleens een lekker saté voor bij een bordje Gado Gado of bij een rijsttafel?! Saté is heerlijk, het ultieme comfort en kan bijna niet mislukken. Voordat ik mijn receptje deel moet ik direct wat bekennen, ik gebruik namelijk nooit een een vaste marinade voor mijn saté. Maar variatie is de kracht toch ;-)
Dus, …
Bavarois van witte chocolade
Geplaatst op
Bij deze enkel een fotootje van de ingedriënten. Het dessert zelf was lekker en romig. Maar niet foto-waardig, vond ik ;-)!
Bereidingstijd 20-30 min. Wachttijd (opstijven) minimaal 2 uur.
Voor deze wittechocoladebavarois heb je nodig (voor vier personen):
- 2 gelatineblaadjes (let op de aanwijzingen van het merk die je …
Blueberry muffins
Geplaatst op
Recept gebaseerd op de Blueberry Muffins van Starbucks.
Hoe maak je ze?
Voor ongeveer 10 muffins heb je het volgende nodig:
- 200 gram bloem
- 140 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Mespunt zout
- 4 gr bakpoeder
- 83 ml olie (zonnebloemolie)
- 1 ei
- 83 ml (soja)melk
- 150 gram blauwe bessen (eventueel diepvries).
- Stukje pure …
Gehaktballen, gestoofd
Geplaatst op
Heerlijke gehaktballen van rundergehakt gestoofd in een boullion met verse tomaat. Heerlijk smaakvol gerecht geserveerd met Tunesische broodstengels.
Nodig voor 2-3 personen:
- 300 gram rundergehakt,
- 1 ui
- 200 gr kikkererwten uit blik
- 1 teentje knoflook
- zout en peper naar wens
- 1 tl kaneel
- 400 ml water
- 1 eiwit
- 1 …
Gekaramelliseerde venkel
Geplaatst op
Zelf nog niet zo heel vaak met venkel gekookt, maar het is echt een heerlijke groente. Maak er graag salade of gooi het door een soepje. Deze gekaramelliseerde venkel is een traktatie an sich.
Voor vier personen heb je nodig:
- 4 kleine venkelknollen
- 40 gr boter
- 3 el olijfolie
- 2 el suiker
- 1 tl venkelzaad
- 1 teen knoflook …
Kip uit de oven met olijven en rozemarijn
Geplaatst op
Snel, licht en makkelijk. Deze kip uit de oven is snel klaar, maar vol van smaak!
Voor 2 personen heb je nodig:
- 250 gr kerstomaten
- wat takjes rozemarijn
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kipfilets van circa 150-200 gr per stuk (in grove stukken)
- 80 gr zwarte olijven
- grofgemalen zwarte peper
- verse …