Nieuwste recepten

Focaccia met rozemarijn

Focaccia met rozemarijn

Geplaatst op

Ook zo dol op de geur en smaak van vers brood! Heerlijk, met wat goed beleg of alleen een goede olijfolie! Brood maken is ontzettend leuk, maar kost wel een beetje tijd. Besluit deze focaccia dus niet op zondagochtend om 11 uur te maken (even) voor de lunch ;-)!

Voorbereiding (+wachttijd) zeker 2 uur. Baktijd 25-30 …

Lees meer

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Geplaatst op

Dit soepje maakte ik met Oud en Nieuw als amuse bij een gezellig viergangendiner met vrienden. Had niet eerder met knolselderij gekookt, moet ik direct toegeven.

Dit recept is voldoende om 10-12 amuses te maken. Bereidingstijd 30-40 min.

Nodig:

  • 500 gr knolselderij
  • sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 fijngehakt …

Lees meer

Lamskotelletjes, slow-cooked

Lamskotelletjes, slow-cooked

Geplaatst op

Voor deze heerlijke lamskotelletjes heb je nodig:

  • 1 lamsrack (ca 3 kotelletjes per persoon)
  • lepeltje boter
  • kruiden naar eigen smaak (bijvoorbeeld rozemarijn, tijm of peterselie.
  • Eventueel wat broodkruim.

Voorbereiding ca. 30 min. Bereidingstijd; ruim 1 uur.

Meng de boter met de fijngehakte (evt. gedroogde) kruiden …

Lees meer

Limoen-yoghurtbavarois

Limoen-yoghurtbavarois

Geplaatst op

Een fris nagerecht met een lekkere appel-muntgelei. Indruk maak je hiermee vast en zeker, maar begin wel op tijd :-)

Bereidingstijd ca. 45 min. 6 uur wachttijd in totaal. Recept voor vier personen.

Nodig voor 4 schaaltjes

  • 5 gelatineblaadjes (let op aanwijzingen op de verpakking, ik gebruik de gelatine van de …

Lees meer

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Geplaatst op

Muhallebieh, ook wel sahleb of malabi genoemd, allemaal benamingen voor stevige (melk)puddingen.

Voor zes personen heb je nodig:

  • 50 gram maïzena
  • 5 dl magere melk
  • snufje kaneel
  • 2 dl water
  • 80 gr suiker
  • 25 gr geraspte kokos (garnering)
  • 25 gr gepelde (ongezoute) pistachios (garnering).

Siroop:

  • 60 gr suiker
  • 4 el water
  • 1 …

Lees meer

Sate Ajam. (=kipsaté)

Sate Ajam. (=kipsaté)

Geplaatst op

Maak jij weleens een lekker saté voor bij een bordje Gado Gado of bij een rijsttafel?! Saté is heerlijk, het ultieme comfort en kan bijna niet mislukken. Voordat ik mijn receptje deel moet ik direct wat bekennen, ik gebruik namelijk nooit een een vaste marinade voor mijn saté. Maar variatie is de kracht toch ;-)

Dus, …

Lees meer

Bavarois van witte chocolade

Bavarois van witte chocolade

Geplaatst op

Bij deze enkel een fotootje van de ingedriënten. Het dessert zelf was lekker en romig. Maar niet foto-waardig, vond ik ;-)!

Bereidingstijd 20-30 min. Wachttijd (opstijven) minimaal 2 uur.

Voor deze wittechocoladebavarois heb je nodig (voor vier personen):

  • 2 gelatineblaadjes (let op de aanwijzingen van het merk die je …

Lees meer

Blueberry muffins

Blueberry muffins

Geplaatst op

Recept gebaseerd op de Blueberry Muffins van Starbucks.

Hoe maak je ze?

Voor ongeveer 10 muffins heb je het volgende nodig:

  • 200 gram bloem
  • 140 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Mespunt zout
  • 4 gr bakpoeder
  • 83 ml olie (zonnebloemolie)
  • 1 ei
  • 83 ml (soja)melk
  • 150 gram blauwe bessen (eventueel diepvries).
  • Stukje pure …

Lees meer

Gehaktballen, gestoofd

Gehaktballen, gestoofd

Geplaatst op

Heerlijke gehaktballen van rundergehakt gestoofd in een boullion met verse tomaat. Heerlijk smaakvol gerecht geserveerd met Tunesische broodstengels.

Nodig voor 2-3 personen:

  • 300 gram rundergehakt,
  • 1 ui
  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar wens
  • 1 tl kaneel
  • 400 ml water
  • 1 eiwit
  • 1 …

Lees meer

Gekaramelliseerde venkel

Gekaramelliseerde venkel

Geplaatst op

Zelf nog niet zo heel vaak met venkel gekookt, maar het is echt een heerlijke groente. Maak er graag salade of gooi het door een soepje. Deze gekaramelliseerde venkel is een traktatie an sich.

Voor vier personen heb je nodig:

  • 4 kleine venkelknollen
  • 40 gr boter
  • 3 el olijfolie
  • 2 el suiker
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 teen knoflook …

Lees meer