Aardappels uit de oven
Geplaatst op
Zoals vast opvalt ben ik geen volbloed Nederlander ;-)!
Het is raar, maar ik lust best een AVG’tje. Maar gekookte aardappel is 1 van de weinige dingen waar ik geen fan van ben. Raar maar waar. Een puree, gebakken, een mousse, door de soep etc. Kom maar op!
Deze aardappeltjes uit de oventjes zijn snel klaar en er is volop variatie mogelijk!
Wat je nodig hebt:
- Aardappelen (bij voorkeur wat kruimig)
- voor twee personen zijn 2-3 middelgrote aardappelen (schat ik in) voldoende
- kruiden naar wens (denk aan rozemarijn of tijm)
- zout en peper naar wens.
Aardappelen naar eigen voorkeur in partjes snijden. Bij grote hoeveelheden in de oven, aardappels niet stapelen maar zoveel mogelijk uitspreiden over de bakplaat.
De schil zit boordevol voedingsstoffen dus mag je laten zitten, scheelt weer. (wel even wassen) Bij voorkeur 20-30 minuutjes (of langer als je het voorbereid) marineren in een scheutje (lekkere) olie met zout & peper.
En naar eigen smaak voeg je kruiden (gedroogde tijm of rozemarijn bijv.) toe of een teentje knoflook.
De baktijd in de oven is afhankelijk van het soort aardappel (en de grootte)
Met kruimige aardappelen is 25 min op 180°C voldoende.
Voor een variatie: besprenkel de aardappeltjes als ze bijna klaar zijn met wat geraspte Parmezaanse kaas