Aardappelsalade met creme fraiche en dille
Geplaatst op
Met die warme dagen wil je niets lievers dan iets snels, misschien wel iets (semi)lichts en vooral makkelijk. Aardappelsalade is nog makkelijker op je bord te krijgen als je naar de plaatselijke super gaat, maar zelf maken is veel leuker en dan weet je wat erin gaat. Zoals dat wel voor meer geldt.
Deze aardappelsalade is wat minder vet door het gebruik van crème fraiche in plaats van mayonaise of iets dergelijks. De dille geeft de salade een frisse smaak. Eet hem zo, met een eitje of wat dacht je ervan met een stukje knapperige zalm.
Voor 2-3 porties heb je nodig:
- 250 gram (nieuwe) aardappeltjes met schil
- 50 gram crème fraiche light
- 2 theelepels mayonaise
- Snufje zout
- Snuf zwarte peper
- Half bosje (7,5gram) verse dille
Snij de aardappeltjes in blokjes of halveer ze enkel. Kook ze tot beetgaar. Laat de aardappeltjes even afkoelen. Snij de dille fijn. Meng de kruiden samen met de crème fraiche en mayonaise. Voeg dit toe aan de aardappeltjes. En klaar! Eet smakelijk!