Amandel-cashewnoten melk
Geplaatst op
Via @Natalieskeuken , een Instagram-foodie die ik volg, kwam ik op het idee om zelf amandelmelk te maken. Erg makkelijk, erg smakelijk. Wel wat prijzig, dus weet niet of dit wekelijks gedaan zal worden. Maar het resultaat mocht er wezen. Als je het zo op de foto ziet zal het de Surinamers onder ons laten denken aan orgeade, helaas dat is het niet. Principe lijkt erop, alleen dan niet zoet. (En orgeade is toch lekkerder!)
Voor een halve liter heb je nodig:
100 gram blanke amandelen, 50 gr rauwe cashewnoten en wat uurtjes geduld.
Laat de amandelen en cashewnoten een nacht (ik deed het >24 uur) weken in wat water. Laat dit gewoon zo staan.
Na het weken voeg je 480 ml water toe en 1-2 medjouldadels voor wat extra zoetigheid. (als je het zoeter wil, leef je uit natuurlijk). Dit alles gaat in de blender. Zeef het of haal het door een kaasdoek. En je melk is klaar.
Lekker door de havermout of een smoothie bijvoorbeeld.
Na het zeven hou je de stukjes amandel over, deze niet weggooien! :) Je kan dit gebruiken in een cake of een zelfgebakken brood. Of in de muffins zoals ik deed!