Amandelspijs (suikerarm)
Geplaatst op
Heerlijk, vorig jaar maakte ik eindelijk eens amandelspijs !
Lekker zoet en vol van smaak. En heerlijk als vulling in een kerstbrood of cake met peertjes… Nu is het zo dat amandelspijs nogal rijk is aan suiker. Dit is lekker (uiteraard!), maar om alles nog een beetje in balans te houden ben ik op zoek gegaan naar een andere variant!
Zonder suiker en deze is nog zonder ei ook. Het resultaat mag er wezen en verwerkte ik direct in een kwarkcake…
Voor een bakje vol heb je nodig:
- 150 gram amandelmeel of gemalen amandelen.
- 1 el honing
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el citroensap
- 1-2 druppels amandelextract
- 1-2 el water
Doe alle ingrediënten in een mengkom, behalve het water.
Meng dit goed door met een lepel bijvoorbeeld, totdat je een samenhangende massa krijgt.
Voeg dan het water toe, zodat alles beter gaat plakken en je een mooie bal krijgt.
Verpak je spijs in wat plastic folie en leg weg tot gebruik.