Ananas Upside-Down Cake
Geplaatst op
Een favorietje van thuis… tijd om deze eens online te delen. En ja, ik weet het… ik heb al maanden niet wat online gezet. Sorry not sorry ;-)! Nu nog even op de valreep voordat de babydrukte hier thuis start, een lekker receptje online!
Deze heerlijke luchtige cake met ananas is een feestje en voldoende voor 10 goede punten. Al nieuwsgierig geworden hoe je deze maakt? Lees maar snel mee.
Voor een springvorm van 23 cm (of 10 personen) heb je nodig:
- 325 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram zachte roomboter
- 250 gram rietsuiker
- bakje met 3-4 eetlepels suiker + snufje kaneel
- 6 eieren
- 1 theelepel amandelextract
- 1 theelepel vanille-extract
- 7 ananasschijfjes (uit blik)
- 3 eetlepels ananassap (uit blik).
Verwarm de oven voor op 175-180 graden Celsius.
Klop met een handmixer of standmixer de boter luchtig samen met de rietsuiker. Eenmaal luchtig klop je eieren, vanille en amandel-extract mee.
Meng het bakmeel door het beslag samen met de ananassap.
Bekleed de springvorm op de bodem met bakpapier. Vet deze verder in het geheel in met bakspray of boter. Bestrooi het bakje suiker met kaneel over de boven en zijkanten van je springvorm. Leg de ananasschijven op de bodem. In principe zouden er 7 moeten passen. Anders halveer je ze of rangschik ze naar eigen wens.
Schep het beslag op in de springvorm.
Bak de cake in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Als de cake te snel bruin wordt tijdens het bakken, dek deze dan af met wat aluminiumfolie. Test of de cake gaar is door er met satéprikker in te prikken.
Eenmaal klaar, haal dan de springvorm los en keer de cake om. Laten af koelen en smullen maar!