Appel-rodevruchtenjam

Appel-rodevruchtenjam

Geplaatst op

Wat doe je met appels die je al een tijdje aankijken vanuit de fruitschaal? En ja, ze zijn niet zo lekker meer om gewoon zo op te eten. Een appelmoes maken? Nog even en ik kan los op onze kleine meid met fruithapjes. Of toch door een appeltaart of denk aan een lekkere appel-crumblecake …? En als je helemaal los wil gaan: door een risotto . Genoeg tips nu!

Ik maakte een jam ervan! Al meerdere recepten bekeken ter inspiratie. Wel of geen suiker toevoegen? Alleen appel of wat extra’S. Ik kwam uiteindelijk op deze variant uit: heeelijk!

Voor 2 weckpotjes vol;

  • 350 gram geschilde en fijngesneden appel
  • 125 gram rood fruit (diepvries; bramen/bosbessen/frambozen etc)
  • 200 gram geleisuiker
  • 50 ml water
  • Sap van 1/2 citroen en uitgeknepen kapje bewaren
  • 2 stuks steranijs, -kaneelstokjes en plakjes gember

Pak een pannetje met een dikke bodem.

Doe hier de appel in samen met de geleisuiker, citroensap en het kapje. Verhit dit totdat de suiker oplost. Voeg dan tot slot ook het water toe en natuurlijk de kruiden. Laat dit lekker pruttelen totdat de appel steeds zachter wordt.

Als de appelstukjes lekker zacht zijn en het mengsel in de pan al een beetje stroperig wordt.. voeg dan ook het rode fruit toe.

Zorg dat je twee gesteriliseerde weckpotjes hebt (kook ze uit of als je een magnetronsterilisator hebt doe ze dan hierin).

Schep je jam in de weckpotjes, schroef dit en leg de potjes op de kop. Zo creeër je een vacuüm.

Afgesloten weken te bewaren.