Appelchips

Appelchips

Geplaatst op

Een gezonde snack. Wel een beetje tijdrovend ;-)! Het duurt namelijk 2.5 uur voordat deze knapperige gezonde chips klaar zijn!

Ik kwam dit idee tegen op Instagram en heb ’m iets aangepast naar mijn eigen idee en smaak.

Nodig: (vooral afhankelijk van de grootte van je oven voor de hoeveelheid).

In ieder geval gebruikte ik voor twee bakplaten vol; 1 grote (Elstar)appel, 1 el gembersiroop, een paar druppels citroensap en een grote snuf kaneel.

Verwarm de oven voor op 100°C.

Snij de appel in vieren (met schil). Verwijder het klokhuis. Snij de appel met een dunschiller of met een mes in hele dunne plakjes. In wat voor vorm maakt niet uit. Doe ze in een kom met alle andere ingedriënten. Leg nu de appelplakjes, op een stuk bakpapier, vlak naast elkaar. De oven in, 2 tot 2.5 uur wachten. Ze zijn klaar als ze lekker knapperig en droog zijn.

Een paar dagen te bewaren in luchtdicht bakje.

Et voila! :-)