Appelflappen

Appelflappen

Geplaatst op

​ De maand december loert om de hoek! Dat betekent appelflappen, oliebollen en alle lekkers die rondom de feestdagen wordt gesnoept! Ik mocht, zoals ik al eerder schreef, een AirFryer uittesten!

Naast Fish and Chips maakte ik deze appelflappen erin!

Ze waren lekker knapperig en precies zoals een appelflapje moet zijn! Ook maken?

Voor 16 mini-flapjes heb je nodig

  • 8 vellen (diepvries) bladerdeeg
  • 1 Elstar-appel
  • 1 el citroen
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 el cranberry’s
  • 1 el kaneel
  • 5 el rietsuiker
  • 1 ei

Laat de bladerdeeg ontdooien.

Snij de appel met schil in kleine stukjes. Meng de appel met citroen zodat het niet verkleurt.

Meng dan ook met de cranberry’s, amandelschaafsel, kaneel en 2 el rietsuiker.

Pak een plakje bladerdeeg, snij diagonaal door. Vul de flapjes met een theelepel en vouw dicht door de randen op elkaar te duwen.

Verwarm de AirFryer voor op 190 graden Celsius en anders je oven..

Klop het eitje even los met een vork.

Bestrijk de flapjes met behulp van een kwastje met wat ei en daarna bestrooien met de resterende suiker.

Leg de flapjes in de AirFryer: er passen er zes tegelijk. Leg ze eerst op bakpapier voor 8-10 minuten. Haal ze dan eruit, verwijder het bakpapiertje en doe ze nog 2-3 minuten in de AirFryer.

In een normale oven hoef je het bakpapier niet te verwijderen, maar bak je de flapjes 10-12 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

Laat even afkoelen en smul lekker op!