Asperges - gerookte zalm & gepocheerd ei
Geplaatst op
Het is weer het seizoen van het witte goud oftewel de asperges! Ik vind ze persoonlijk heerlijk. En heb er dit weekend van gesmuld bij zowel dit gerecht als in de soep & een hartig taartje .
Hoe je dit klaarmaakt ga ik je nu vertellen!
Voor 1 persoon:
- 4-5 asperges (geschild)
- 50-75 gram gerookte zalm
- 1 ei
- handje rucola
- 1 tl mosterd
- 1 perssinaasappel (sap verdelen in 1/3 en 2/3)
- gedroogde dille
- 1-2 tl honing
- zout naar eigen wens.
Schil de asperges en ontdoe de laatste 1-2 cm van de asperges van het harde stukje.
Giet wat (kokend) water in een pan, doe hier 2/3 van de sinaasappel in. En wat zout. Leg de overgebleven sinaasappelhelften ook erbij. Breng het water en de sap aan de kook.
Kook hierin de asperges circa 5 minuten en laat ze daarna 8-10 nagaren in het warme kookvocht.
Ondertussen pocheer je je eitje. Ik doe het nog op de valse manier. En dat is….
Kokend water opzetten. Een stukje huishoudfolie besmeren met 1/2 tl olijfolie. Eitje erin. Zakje maken, dichtknopen en 3-4 minuten koken in het kokende water. En je zachte ei is klaar. Erg lekker! :)
Maak de dressing van de 1/3 sinaasappel, honing, de mosterd en gedroogde dille.
De helft van de dressing kun je gebruiken om de rucola mee te pimpen. De rest is voor over het eten.
Leg de rucola op je bord. Als de asperges klaar zijn, laat deze goed uitlekken en leg bovenop de rucola. Leg hier de zalm koud op. Het zal door de warmte van de asperges een beetje garen (yum!). Hierop mag je gepocheerd eitje.Giet de dressing eroverheen.
Eventueel wat zout, op je eitje is dat wel zo lekker!
En lekker eten! Eet smakelijk!