Asperges met gebakken zalm
Geplaatst op
Ze zijn er weer! Asperges…
Het witte goud of de heerlijke groene asperges. Ik heb geen specifieke voorkeur, al moet ik zeggen dat ik de variatie met de groene iets makkelijker vind. Zoals in deze quinoa-aspergesalade of in mijn asperge-zalmtaart .
Het is wel duidelijk wat mijn favo-combinatie is met asperges ;-)!
Deze maaltijd is goed voor 2 personen.
400 gram witte asperges
1 Maggi-bouillonblokje
1/2 citroen
300 gram zalm
1 rode ui (gesnipperd)
2-3 teentjes knoflook
aardappels (hoeveelheid naar wens)
verse bieslook
Schil de aardappels en zet deze alvast op.
Hetzelfde geldt voor de asperges. Zorg dat je deze goed schilt, anders blijf je harde stukjes houden bij het eten. Dat is niet zo lekker. Dubbelschillen gaat goed met een dunschillertje.
Zet hierna water op, samen met het sap van een 1/2 citroen en het kleine Maggiblokje. Kook hier de asperges gedurende 5 minuten in. Na 5 minuten zet je het vuur uit en laat je de witte goudknapen 10-15 minuten rusten in het warme water.
Ondertussen snipper je de ui en knoflook (en hou je je aardappels nog in de gaten ;-)?)..
Bak de ui en knoflook even aan in wat olie.
Doe hier de zalm (in stukjes bij) en bak naar eigen wens. Beetje rosé of helemaal gaar. Breng op smaak met peper en de verse bieslook.
De bieslook kun je ook gebruiken om de aardappels mee op te peppen als ze klaar zijn.
Alles klaar?? Laat de asperges even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Serveren maar, eet smakelijk!
Naar eigen wens kun je hier een hollandaise-saus bij serveren