Aubergine (gegrild) met pistachiopesto
Geplaatst op
Gegrilde groenten zijn fabuleus, vind je ook niet?! Het is snel klaar, gezond en altijd smakelijk.
Ik eet graag gegrilde groenten door een salade, maar ze zijn ook prima als bijgerecht! Of of… in een wrap gewikkeld! En.. (en dan stop ik!), ook smakelijk als een hapje. Zie bijvoorbeeld deze auberginerolletjes .
Dit keer gegrilde aubergine met een smakelijke pistachiopesto.
Voor twee porties
- 1 grote aubergine (in plakken gesneden)
- handje pistaches (gepeld natuurlijk)
- handje verse peterselie
- olijfolie
- beetje zeezout.
Verwarm de grillpan en besprenkel de plakken aubergine met een beetje olijfolie.
Bak de plakken om en om totdat ze mooie grillstrepen hebben.
Voor de ‘pesto’:
Doe alles (de pistachios, peterselie en olie naar wens) in een vijzel of keukenmachine.
Maal of hak dit fijn totdat je een wat grovere ‘pesto’ hebt.
Serveer dit bij de aubergine.