Auberginerolletjes

Auberginerolletjes

Geplaatst op

Smakelijk hapje, ideaal met het zomerse weer! Als voorgerechtje, amuse of gewoon tussendoor :)

Om deze rolletjes wat extra ‘karakter’ te geven gebruikte ik mijn korianderpesto . Maar een lekkere roomkaas of andere soort pesto (zelfs uit een potje ;-)) mag/kan ook.

Voor ongeveer 10 rolletjes heb je het volgende nodig:

1-2 aubergines (gewassen en kroontje eraf), wat korianderpesto, een halve rode paprika, 1.5 bol mozzarella. Een grillpan. Beetje olijfolie.

Snij de aubergine (met een scherp mes) in de lengte in dunne repen van 3-4 mm (als dit lukt ;-)). Snij de rode paprika in reepjes (in de lengte). Besprenkel ze met wat druppels olijfolie. Verwarm de grillpan. Leg de aubergineplakjes in de grillpan. Ze zijn snel gaar, blijf er dus bij staan. Als je mooie streepjes hebt op de aubergine, is het eigenlijk al klaar. Grill de paprika kort in de zelfde pan.

Als de aubergine iets is afgekoeld bestrijk je deze met de korianderpesto. Leg er een stukje gesneden mozzarella en paprika op. Dichtrollen, prikkertje erin! Klaar :)!

Ook lekker met andere soorten kaas, zoals feta of misschien zelfs brie.

Variatietip: Maak ook een rolletjes van courgette gevuld met geitenkaas en stukjes dadels.