Banaan-appelbrood
Geplaatst op
Bananen over? Appels over? Check!
Ik koop wel eens expres teveel bananen waarvan ik een deel extra rijp laat worden voor een bananenbrood! Ook vries ik die rijpe bananas in voor gezond en lekker nana-icecream, oftewel, bananenijs. Erg lekker, ik zal binnenkort weer los gaan in de keuken en wat suggesties online plaatsen!
Dit receptje is bananenbrood nummer zoveel, maar dit keer dus met… Appel!
Voor 1 bakvorm nodig:
- 3 rijpe bananen
- 2 kleine appels (bijv. Elstar) in kleine blokjes
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram (spelt)meel
- 3 eieren
- 1 el bakpoeder
- 1 el kaneel
- 3 fijngesneden dadels
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de appel in blokjes (schillen hoeft niet).
Klop de eieren los samen met de geprakte banaan. Meng dan ook alle andere ingedriënten door elkaar.
Leg een bakpapiertje in je bakvorm en giet het mengsel erin.
Bak in ca. 35-40 minuten goudbruin.
Snij in stukjes en geniet.
NB. Dit brood is prima in te vriezen :)