Banaan-chocoladeflapjes
Geplaatst op
Lordie-lord, deze flapjes zijn delish. Ben een beetje in een bakmodus, as usual. Moet het alleen nog zelf laten staan. Maar goed, daar zijn andere blogs voor. We doen hier niet aan dieet-tips. Alleen lekker en goed eten ;-)! Of dat nu gezond of guilty is, laten we even in het midden.
Deze flapjes zijn in ieder geval perfect als ‘nood-toetje’. Als je tenminste bladerdeeg in huis hebt, maar dat ligt hier vaak wel klaar om gepakt te worden.
Voor vier personen heb je nodig
- 4 bladerdeegplakjes
- 1-2 rijpe bananen
- 8 blokjes chocolade
- poedersuiker naar wens
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Laat de bladerdeeg ontdooien, laat ze hierbij op dat plastic velletje liggen die er toch al op zit.
Eenmaal ontdooid? Snij de banaan in plakjes.
Leg een paar plakjes in het midden van je bladerdeegplakje. Leg hier 2 stukjes chocolade op.
Vouw het vierkantje dicht door de vier puntjes naar elkaar toe te klappen.
Je krijgt een soort ‘envelopje’. Druk de randen wat aan, evt met wat water. Of vouw ze om.
Leg de flapjes nu zo’n 15-20 minuten in de oven, totdat ze goudbruin en crunchy zijn.
Enjoy!