Bananenbrood met amandel, dadels & noten
Geplaatst op
Eerder maakte ik al eens een bananenbrood. Ik had zin om er weer eentje te bakken. Zoals ik in de vorige post al voorspelde zit ook hier de amandelpulp in verwerkt. Maar troost je, ook hier kun je het rustig weglaten als je wil hoor ;-).
Voor dit bananenbrood 2.0 heb je nodig. (voor een rechthoekig bakblik van 23 cm).
- 100 gram havermout
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt bakpoeder
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- flinke snuf kaneel
- handje rozijnen
- wat Medjoul-dadels (ontpit)
- handje noten (blanke amandelen, cashewnoten en pecannoten heb ik gebruikt)
- 3 el amandelpulp
- 2 kleine eetlepels kokosolie (op kamertemperatuur).
De amandelpulp is optioneel
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren even luchtig met een garde of mixer.
Voeg de geprakte bananen toe, prak deze door het eimengsel.
Voeg nu de kaneel en koksolie toe. Draai hier de havermout, het snufje bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel erdoorheen.
Op het laatst doe je al het gedroogde fruit, de amandelpulp en de noten erdoorheen.
Ik heb ’m versierd met wat noten, wat geraspte kokos en een kleine theelepel honing.
Wil je het brood toch iets zoeter, voeg dan wat lepeltjes honing toe.
Giet het mengsel in de bakvorm. Bak het ‘brood’, in een met bakpapier beklede vorm, ongeveer 50 min.
Het kan zijn dat hij na 40 minuten vrij snel bruin verkleurt, maar nog niet gaar is. Dek ’m dan af met wat aluminiumfolie en bak door.
Dit ‘brood’ is warm erg lekker! Maar koud natuurlijk ook. Je kan hem ook prima invriezen. Ik leg de plakken gewoon in de vriezer en wat ik nodig heb pak ik ruim vantevoren eruit.
Eet het ‘brood’ met een smakelijke notenpasta (pindakaas of amandelpasta.
Of maak er wentelteefjes van. Zelf nooit gedaan, maar wel over gelezen!
Enjoy!!