Bananenbrood met cranberries
Geplaatst op
Versie nummer zoveel, weer een lekker receptje voor een bananenbrood.
Toch interesse voor een andere toevoeging? De blog staat er vol mee!
Voor 1 brood (rechthoekig bakblik) heb je nodig:
- 125 gram bloem
- 100 gram havermout
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- 4 eetlepels cranberries
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels kaneel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe alle droge ingredienten alvast bij elkaar.
Prak de bananen en voeg deze samen met de eieren toe aan de overige ingredienten.
Leg een velletje bakpapier in je bakblik. Giet het beslag in de vorm.
Bak het bananenbrood in circa 40-45 minuten gaar of tot goudbruin (of tot je prikker er droog uitkomt).
Laat even afkoelen en snij dan in plakken.
Ideaal om in de vriezer te bewaren, zodat je altijd een plakje op voorraad hebt.