Bananenbrood met kaneel en blauwe bessen
Geplaatst op
Als je dol bent op cake, maar toch niet supergezond wil doen? Dan is dit jouw traktatie. Deze bananenbrood-achtige cake is heerlijk voor bij de koffie of als 10-uurtje. Je kent het wel. Lekker smeuig en toch stevig. Zoet door de banaan en af en toe een zacht blauw besje erbij.
Snel maken?!
Voor 1 brood heb je nodig:
- Twee rijpe bananen
- Twee eieren
- 100 gram havermout
- 100 gram bloem
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels honing
- 50 gram suiker
- 40 gram gesmolten kokosolie
- 150 gram blauwe bessen
- 1 theelepel kaneel
- 200 gram halfvolle yoghurt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wat je doet is letterlijk alles (behalve de blauwe bessen) in een mengkom doen en mengen met een handmixer. Of nog makkelijker: in een keukenmachine.
Meng dan de blauwe bessen erdoorheen.
Giet in een bakvorm (ik gebruikte eentje van 23 cm). En bak in 35-40 minuten gaar en goudbruin.
Laat eventjes afkoelen en snij aan.
Invriezen van deze cake gaat prima overigens..