Bananenbrood met koffie en chocolade
Geplaatst op
Gezien er niet voldoende variatie kan zijn op een plakje bananenbrood knallen we er gewoon nog een receptje bij.
Dit bananenbrood is doordat ik zelfrijzend bakmeel heb gebruikt ipv havermeel of havermout lekker luchtig. Dus bijna een soort cake…! De chocolade is een welkome verrassing wat dit bananenbrood een genot maakt om op te eten.
Voor 1 brood (bakblik van 23 cm lang) heb je nodig:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram (in stukjes gehakte) pure chocolade
- 2 rijpe geprakte bananen
- 30 ml (koude) koffie
- 30 ml gesmolten kokosolie
- 3 eieren
- 3 eetlepels cacao
- 1 theelepel lijnzaad
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Leg een stukje bakpapier in je bakblik en schenk het beslag erin. Bak het brood in circa 35-40 minuten gaar.
Test het eventjes met een sateprikker. Is deze droog? Dan is het brood klaar.. (oké, als je door de inmiddels gesmolten chocolade prikt zal het prikkertje niet droog zijn…)