Bananenbrood met walnoten en cacao
Geplaatst op
Dit wordt alweer het vierde recept voor een bananenbrood die op de site komt! Hihi, zo lekker zijn ze te maken! Voor de andere recepten zie hier bijvoorbeeld!
Deze versie met walnoten en cacao is rijkelijk gevuld en de ideale snack voor tussendoor! Ik eet zelf mijn bananenbrood als 10-uurtje (niet dagelijks) of soms thuis i.p.v een plakje cake.
En met een lik pindakaas…daar begin ik niet eens over ;-)!
Wat heb je allemaal nodig?
- 4 rijpe bananen (1 voor de decoratie)
- 100 gram havermout
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 el kokosolie
- 3 eieren
- goede snuf kaneel (naar eigen smaak)
- stukjes pure chocolade
- 3 tl cacao
- grote hand walnoten
- 3 (Medjoul) dadels (in stukjes en ontpit)
- 3 gedroogde abrikozen.
Hoe maak je dit heerlijke bananenbrood?
Als je een keukenmachine hebt is dit extra makkelijk. Maar eigenlijk met een handmixer of zelfs met de hand ook hoor!
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snij al het gedroogde fruit en de noten in grove stukjes! Dit laatste hoeft dan straks niet meer!
Bekleed een rechthoekige (of wat je ook hebt) vorm met bakpapier.
Meng in een kom de drie bananen, samen met de eieren en kokosolie. Dit kan direct in de keukenmachine of met je mixer even mengen totdat de banaan fijn is. Voeg de cacao, kaneel, havermout en het bakmeel toe.
Op het laatst meng je de noten, chocolade & gedroogd fruit erdoorheen.
Giet dit mengsel in je bakblik! Versier, naar wens, met wat plakjes banaan aan de bovenkant. Deze druk je gewoon een beetje in het beslag.
Het brood is in circa 35-40 minuten gaar!
Is het teveel? Snij het brood in plakken en vries het in. Ik heb zelf ook altijd een voorraadje in de vriezer ;-)!