Bananenbrood met yoghurt, noten en gedroogd fruit
Geplaatst op
Als je ‘bananenbrood’ intypt op Google kom je ontzettend veel recepten tegen. Ik besloot om zelf een versie te bedenken, zonder toegevoegde suikers. Het pakte gelukkig goed uit en daarom deel ik ook graag het recept! Hij imponeert wat dens, ik vind dit zelf erg lekker! Als je hem luchtiger wil, voeg je bijv. meer banaan of eieren toe. Of wat meer bakpoeder.
Voor ongeveer 10 plakken van dit bananenbrood heb je het volgende nodig:
(voor een bakvorm van 23 cm (rechthoekig):
- 2 (rijpe) bananen
- 2 eieren
- 20 gr kokosolie
- 50 gr havermout
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr volkorenmeel
- 100 gr crème fraîche (of yoghurt)
- snufje kaneel
- handje (ontpitte) dadels
- 50 gr gemengde noten (hazelnoten, walnoten..?)
- 20 gram cranberry’s en 20 gram blanke rozijnen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren even luchtig met een garde of mixer. Voeg de geprakte bananen toe, prak deze door het eimengsel.
Voeg nu de kaneel en crème fraîche toe. Tevens doe je hier de kokosolie bij. (op kamertemperatuur).
Draai hier de havermout en twee soorten meel doorheen. Op het laatst doe je al het gedroogde fruit en de noten erdoorheen.
Bak het ‘brood’, in een met bakpapier beklede vorm, ongeveer 50 min.
Dit ‘brood’ is warm erg lekker! Maar koud natuurlijk ook. Je kan hem ook prima invriezen. Ik leg de plakken gewoon in de vriezer en wat ik nodig heb pak ik ruim vantevoren eruit.
Ook erg smakelijk met een beetje amandelpasta en cacaonibs, voor als je de heerlijke taart die ieder ander eet eens moet laten staan ;-)!