Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Geplaatst op

Een lekker basisrecept wat goed fungeert als vulling van een taart, in de soesjes of klop er wat slagroom doorheen voor een lekkere room… Eenmaal zelf gemaakt wil je niet meer anders en dit is echt heel makkelijk!

Lees je mee? Voor een bakje vol heb je nodig:

  • 250 ml melk
  • 1 eidooier
  • 1/2 vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • 20 gram maizena

Giet 200 ml melk in een pan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook.

Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar (met een garde of vorkje). Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van.

Werp ondertussen even een blik op de melk in de pan. Als deze kookt, kun je verder naar de volgende stap. Giet al roerend de helft van de hete melk op het melk-suiker-eimengsel.

Roer het goed door. Giet dit mengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.

Het mengsel zal steeds dikker worden, blijf dus erbij en roer steeds door.

Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal (koelt sneller af) en dek deze af met plasticfolie.

Laat de room eerst wat afkoelen op het aanrecht en zet de kom daarna tot gebruik in de koelkast. Klop het geheel voor gebruik even door.

Vul hiermee een taart, soesjes of je oliebollen!