BBQ: Mediterraans

BBQ: Mediterraans

Geplaatst op

Thuis ging in de zomer heel vaak de BBQ aan, heerlijk! Saté á la mama e/o papa en nog veel meer lekkers! Ik vind dat lekker, maar ook om eens andere soorten BBQ uit te proberen. Dus ik bedacht een mediterraanse versie voor onze BBQ voor twee. Hoeveel vlees je gebruikt is natuurlijk je eigen smaak (en naar behoefte ;-)).

Ik noem dus enkel wat suggesties en tips voor mijn versie van een Mediterraanse BBQ.

Simpele burgers (kant-en-klaar of homemade); gekruid of gemarineerd met een frisse muntolie. De muntolie maak je door wat verse munt in een vijzel plat te stampen, doe hier olie bij (alsof je een pesto maakt).

Goed gekruide kipspiesjes: Kipfilet gemarineerd in citroen met fijngehakte munt en rozemarijn. Na het marineren in stukjes snijden en spiesen maar! :)

Een simpele rauwkostsalade met komkommer, tomaat en verse munt.

Die lekkere Turkse groene pepers (ook wel Yeşil biber genaamd). Beetje insmeren met wat muntolie en op de BBQ. Ook lekker als je van tevoren vult met een feta-mengsel.

Groentespiesjes! Ik deed op de spiesjes wat paprika, kastanjechampignons, rode uit en courgette. Maar andere groenten zoals aubergine of tomaten o.i.d. kan natuurlijk ook! Varieer hiermee!

Een gepofte aardappel

Dit duurt best een tijd als je gaat BBQ-en. Een grote aardappel wikkel je in wat aluminiumfolie, leg deze tussen de kolen. Hou er rekening mee dat het zeker 50-60 minuten kan duren. Dus: geen geduld, pof ’m dan van te voren bijvoorbeeld in de oven. Serveer ’m met wat crème fraîche of een lepeltje tsatziki

Wat platbrood . Dit receptje is gebaseerd op de versie van Jamie Oliver.

Meng yoghurt en bloem naar verhouding 1: 1 met elkaar. Op smaak brengen met wat zout en snufje djinten (gemalen komijnzaad) of bijvoorbeeld oregano. Rollen tot een bal deeg, uitrollen. Bakken in een koekenpan (zonder extra olie of boter). Na 2 minuten omdraaien. Klaar! Heerlijk bij de BBQ, als dip bij de olie of bij een curry!