Beef Wellington

Beef Wellington

Geplaatst op

Daar is het recept van de Beef Wellington dan eindelijk! Wat een heerlijk gerechtje, mals rundvlees in een knapperig jasje. Kan het beter?! Vast wel haha, maar maak ’t eens. Het is het waard.

Ik ben stiekem best trots op het resultaat van mijn 1e versie van een Beef Wellington!

Dit recept is gebaseerd op de versie van Jamie O uit een van zijn boeken ‘Comfort Food’

Voor 2-3 personen heb je nodig:

  • 400 gram kogelbiefstuk (van de slager)
  • 4-5 ontdooide plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 2-3 eetlepels worcestersaus
  • 1/2 uitje
  • 1/2 teentje knoflook
  • Verse rozemarijn (1-2 takjes)
  • Theelepeltje boter
  • Handje broodkruim (of wat havervlokken)
  • Zout & peper
  • Bloem voor het uitrollen.

Begin het voorverwarmen van de oven op ca. 190 graden Celsius.

Wrijf het vlees in met wat zout en peper. Doe wat olie in een koekenpan. Bak het vlees even rondom totdat hij goudbruin is. Laat het vlees dan op een bord rusten.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, mits uit de vriezer gehaald :)

Pel en snipper de knoflook en ui. Laat deze fruiten in wat boter. Doe hier de verse rozemarijn bij. Snij de paddestoelen fijn. Bak de paddestoelen mee met de ui, knoflook en rozemarijn. Voeg de worcestersaus toe. Laat dit 5-10 minuten rustig bakken totdat het een beetje karameliseert. Haal het mengsel uit de pan en snij nog fijner totdat het een smeerbaar mengsel is. Laat dit afkoelen. Roer dan ook je broodkruim (2 eetl) of wat havervlokken erdoorheen.

Spoel de pan nog even niet af :)

Strooi een beetje bloem op je aanrecht. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar. Rol deze uit met een deegroller of desnoods een wijnfles. De lap moet groot genoeg zijn om je stuk vlees in te verpakken.

Smeer het paddestoelenmengsel op het bladerdeeg, maar laat ongeveer een rand van 5 cm vrij. Dit wordt je ‘plak-randje’. Leg het vlees op het mengsel. Rol dan het deeg met paddestoelenmengsel strak om het vlees in tot je soort pakketje hebt. Leg het pakketje met de naad naar beneden op een bakplaat.

Het pakketje mag de oven in, yes!! In circa 35-40 minuten is het rosé van binnen.

Let wel: het hangt af van de dikte van het vlees. En de grootte. Als je 1 kg vlees hebt zal deze al snel 45-50 minuten in de oven moeten :)

Maak in de tussentijd een snelle saus.

Bijvoorbeeld: een 1/2 rode ui, knoflookteentje, scheut marsala en worcestersaus. Bak de rode ui en knoflook aan in de ‘vieze’ pan. Doe hier een scheutje worcestersaus bij. Ook gaat er wat marsala (of rode wijn) bij. Leng eventueel aan met wat water. Breng op smaak met zout en peper :)

Je Beef Wellington is klaar. Tussendoor toch testen?

Dat kan met een vleesthermometer, het vlees moet dan ongeveer 55-60 graden C zijn.

Serveer met heerlijke groenten e/o gebakken aardappeltjes!

Geniet hiervan!!