Bitawiri met gerookte kip
Geplaatst op
Bitawiri is een Surinaamse bladgroente! Een smakelijke groente die wij graag eten!
Het smaakt erg goed met gerookte kip, garnalen of gerookte vis! Het grootste werk zit ’t hem in het voorbereiden. Je koopt de groenten namelijk in een bos en je moet ze, anders dan bij spinazie o.i.d., ontdoen van de bladnerven. Deze zijn wat hard en dus niet smakelijk!
Begin je alvast met plukken?
Voor 2 porties
- Een goede bos bitawiri
- een uitje
- knoflook
- zout en peper naar smaak
- nootmuskaat (een mespunt
- olijfolie om in te bakken
- plakjes gerookte kip
Bak in een pan de ui en knoflook even aan.
Doe hier je stukjes gerookte kip bij.
Meng je bitawiri erbij. Het zal snel slinken.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Serveer met rijst of gekookte (rijpe) banaan.